Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht starten we zoals gewoonlijk in de hoogste vertegenwoordigde klasse in ons werkgebied. Het relaas van vv Winsum heeft u kunnen lezen. Over SV Bedum valt niet veel te zeggen. Thuis tegen Balk bleef het scorebord onaangeroerd. De 0-0 remise levert de Bedumers niet veel op, want Gorecht klopte hekkensluiter Be Quik Dokkum en komt akelig dichtbij. Zaterdag komt Drachtster Boys naar Bedum. Dat is de nummer vier van de ranglijst en dus zal het team van trainer Remy van der Wal aan de bak moeten.

NEC Delfzijl deed in 2J wat er van hen werd verwacht en dat was winnen van slotlicht HFC ’15. Op het sportpark Centrum werd het 4-1 voor de thuisclub. Ahmet Kiraz, Thijs Sonneveld (2) en Christian Lambeck waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van coach Kees Pranger. De Delfzijlsters gaan zaterdag naar VEV ’67, dat een punt meer heeft verzameld en een wedstrijd minder heeft gespeeld. Omlandia behaalde in deze klasse het derde gelijkspel (1-1) van dit seizoen en wel op eigen veld tegen FC Meppel. Namens de gasten opende Pim ter Voorde de score na rust, maar Jan Oosterbeek zorgde voor de gelijkmaker.

In 3C ging Noordwolde met 3-1 onderuit op bezoek bij Be Quick. Voor de geelzwarten scoorde Silvan Havinga. DVC Appingedam kreeg op het Wellemansportpark met 0-2 klop van buurman SC Loppersum dat in Cees bij de Leij en Tristan van der Beek de doelpuntenmakers had. Holwierde boekte een belangrijke winst op gastheer Achilles ’94. De thuisclub maakte tot twee keer toe een achterstand goed, maar moest uiteindelijk toch buigen: 2-3. Mike Kraan, Jurrely Torbed en Yirsan Bouman wisten het nylon te laten bollen.

Het Leenster FC LEO had zich waarschijnlijk een hele andere zaterdagmiddag voorgesteld toen het aan de aftrap stond voor de uitwedstrijd tegen laagvlieger De Lauwers. De oranjehemden kwamen niet verder dan 2-2, waarbij Rick Schuttenbeld en Remco van der Klei de doelpuntenmakers voor FC LEO waren.

In 4D stonden er maar twee wedstrijden op de rol. De successenreeks van Poolster hebben we elders al beschreven. Het andere duel was dat tussen Amicitia VMC en HS ’88. Dat werd afgesloten met een 3-3 eindstand.

Het Zoutkamper Zeester zorgde voor een stunt door koploper Lycurgus op een 3-2 nederlaag te trakteren. Het begin van de ploeg uit het vissersdorp was niet goed, maar gaandeweg de eerste helft kwam men op stoom. Vince van der Veen (2) en Henri Nienhuis schoten de thuisclub naar een veilig lijkende 3-0 voorsprong. Die kwam bijna nog in gevaar toen de Stadjers binnen korte tijd twee keer wisten te scoren. De punten bleven echter in Zoutkamp. Zeester, winnaar van de tweede periodetitel, speelt zaterdag tegen GRC Groningen en zal ook dat duel willen winnen om de tweede plaats op de ranglijst stevig in handen te houden.

VVSV ’09 ging op eigen veld met 1-5 onderuit tegen het bezoekende VVK. Michel Veldman wist de eer nog te redden voor de gastheren. Ezinge klopte Oosterparkers met 4-0. De Stadjers zagen twee keer rood en Dennis Abbas (2), Sil Douwsma en Nick Rosema scoren.

Koploper Wildervank kreeg de eerste nederlaag van dit seizoen te slikken en leed deze in en tegen SC Scheemda. Danny Blaauw en Niek Smit scoorden voor de thuisclub, die zich winnaar van de tweede periodetitel mogen noemen. Wagenborger Boys kreeg een tik op de neus (1-4) van het bezoekende Veendam ’94. Alleen Erik Kort scoorde voor de gastheren. Het Garmerwolder GEO ging met 2-1 onderuit bij Damacota en dus profiteerde men niet van de misstap die Wildervank had gemaakt. Voor GEO trof Erik Kappetijn het doel.

In de voetballerij moet je soms een beetje geluk hebben en dat hadden de Siddebuurster zondagvoetballers dan ook. Maurice Jonkman opende de score al vlot in de thuiswedstrijd tegen Nieuw Roden, maar men liet de gasten langszij komen. Die waren op hun beurt zo vriendelijk om de bal in het eigen doel te werken, zodat er een 2-1 zege voor de Boertjes op het wedstrijdformulier kwam te staan.

In de 5e Klasse D tenslotte waren er doelpunten genoeg te bewonderen in het duel tussen Oldambtster Boys en SV Woltersum. De jubilerende witzwarten gingen er met de winst vandoor. Na negentig minuten was de eindstand op 3-4 bepaald. Voor de gastheren scoorden Jamill de Jong, Dennie Gorter en Alain Vroom. De Woltersummer supporters zagen Nieck Baljeu, Marco van Dijk, Bram van der Veen en Tabe van der Laan scoren.

Het duel tussen de middenmoters Drieborg en Warffum eindigde in een 2-2 remise. Namens de ‘kanaries’ wisten Patrik Pieterman en Jun Luis Bello raak te mikken. Kloosterburen verloor met 2-0 op visite bij THOS en het Woldendorper WEO kreeg met 4-0 op de broek bij koploper BNC.

De grootste klapper was in deze klasse voor Farmsum, dat de uitwedstrijd tegen Froombosch met maar liefst 0-8 wist te winnen en nog volop in de race zit om het kampioenschap. Het doelpuntenfestijn begon met een eigen goal. Voor de rest viel er in het eerste bedrijf niet veel te beleven. Na de doelwisseling gebeurde er vervolgens van alles. Daarin scoorden Herbert van Brugge (3), Reza Fambrene, Andre Strijbos, Jeroen Tuma en Jan Bisschop.

4 Replies to "Overzicht amateurvoetbal"

  • comment-avatar
    Gerard Pijper april 1, 2019 (22:28)

    Laatste alinea niet helemaal juist. Het laatste deel gaat over Farmsum volgens mij maar die naam kom ik nergens tegen.

    • comment-avatar
      EemsmondSport april 2, 2019 (17:43)

      Gaat inderdaad over Farmsum. Dat dekselse ‘zetduiveltje’ toch…..

  • comment-avatar
    W groeneveld april 2, 2019 (10:26)

    Warffum ? Het was toch echt Farmsum !

    • comment-avatar
      EemsmondSport april 2, 2019 (17:42)

      Klopt, we hebben het inmiddels aangepast…