Turnsters VIOS tonen kunsten in Groningen

Vier NTS A-turnsters van VIOS uit Warffum hebben onlangs hun tweede competitiewedstrijd geturnd. Zij reisden hiervoor af naar Groningen, waar de wedstrijd in de nieuwe turnhal bij het Europark zou plaatsvinden.

Tess Zemering kwam in actie in de categorie Instap N3. Zemering begon op haar favoriete toestel de balk. Zenuwen speelden een grote rol tijdens haar oefening. Daardoor wist Zemering haar oefening even niet meer, maar ze pakte het goed op. Trainster Bosman moest even wat zeggen en vervolgens kwam Zemering ten val met de radslag. Toch scoorde ze nog keurig met 10.200 punten. Op vloer liet Zemering weer een prachtige oefening zien met een mooie overslag-kaats wat goed was voor 12.733.

Op sprong liet zij een keurige handstandoverslag tot stand zien en keurige hurksalto tot stand wat haar 13.033 opleverde. Zemering sloot haar wedstrijd af op rek. Ze turnde een mooie oefening, echter viel de score in verhouding met de andere turnsters iets tegen. 12.676. Met 48.733 eindigde Zemering op de zesde plaats. Met een totaal score van 93.816 over de gehele competitie was er voor Zermering een bronzen medaille.

Denise Raat kwam uit in de categorie Senior C. Vanwege een blessure aan haar knie heeft Raat zich voor het toestel sprong afgemeld. Op het toestel brug voegde Raat een losom toe aan haar oefening, die goed uitpakte. 8.067 was voor Raat een mooie score op dit moeilijke toestel. Op balk turnde Raat de vorige twee wedstrijden een strakke oefening. Echter was de focus nu iets minder, waardoor er wiebels waren en twee vallen van de balk, waardoor de score niet hoger kwam dan 8.133.

Als laatste turnde Raat op vloer. Ze turnde een oefening naar kunnen, hier en daar wat balans verstoringen wat de score naar 10.100 bracht. Vanwege de knieblessure deed Raat niet mee voor een mooi plekje in het eind klassement, maar ze kan terugkijken op een seizoen met mooie voortgangen.

Bo Dopma turnde in de categorie Jeugd 2, supplement E. Dopma begon op de vloer, waar zij een oefening turnde waarin hier en daar nog wat verbeterpunten waren te vinden. 11.000 was een prima score voor Dopma. De sprongen van Dopma kwamen tijdens het inturnen niet lekker uit de verf, waardoor besloten werd een handstandoverslag en een half in-half uit te springen. De sprong half in-half uit telde mee voor de meerkamp wat haar 10.950 opleverde. Dopma turnde een mooie oefening op brug, maar we; met een stop wat een half punt aftrek kostte. 10.867 was de eindscore.

Als laatste turnde Dopma op de balk. Ze turnde een mooie oefening met haar nieuwe afsprong, zji scoorde 11.567. Met een totaalscore van 44.384 eindigde Dopma op de eerste plaats. Door een blessure miste Dopma helaas de eerste wedstrijd, waardoor zij niet aan de competitie kon deelnemen.

Marilynn Raat kwam in actie in de categorie Jeugd 1 N4. Zij begon op de vloer waar zij een mooie oefening turnde met mooie series. 12.500 was een mooie score. Op sprong liet zij twee keer een half in-half uit zien wat goed was voor 12.867. Op de brug turnde Raat een strakke oefening, echter waren de opzwaaien nog niet hoog genoeg waardoor deze als min-variant werden geteld. 12.400 was een welverdiende score.

Raat ging haar wedstrijd op balk afsluiten. Ze deed dit met een basis-oefening heel erg goed. Echter heeft de jury haar opsprong niet als B-element geteld, waardoor zij haar bonus van 0.3 miste. 11.700 was desondanks een mooie score. Met een puntentotaal van 49.467 eindigde Raat op de tweede plek. Met een totaal score van 97.168 punten over de gehele competitie was er voor Raat nogmaals een zilveren medaille.

Voor de turnsters zijn op 18 mei nog toestelfinales waarvoor zij zich hebben geplaatst. Bo Dopma zal op 14 april nog in actie komen tijdens de halve finale NK turnen in Rotterdam.

No Replies to "Turnsters VIOS tonen kunsten in Groningen"