Farmsum bindt ook Meeden aan zegekar

Op een zonovergoten sportpark Tuikwerd heeft titelkandidaat Farmsum zondagmiddag met periodekampioen Meeden afgerekend. De gastheren wisten de thuiswedstrijd met 3-0 in hun voordeel te beslissen.

Famsum beleeft een droomseizoen en verloor tot nu toe slechts één wedstrijd en is sindsdien al dertien wedstrijden ongeslagen. De roodgelen hebben dan ook samen met Nieuweschans de minste verliespunten. Meeden pakte de eerste periode maar lijkt de draad een beetje kwijt want in de laatste zeven wedstrijden werd er slechts twee keer een overwinning behaald.

Nadat pupil van de week Mats Tjalma de bal vakkundig achter Meeden doelman Wim Smid had geschoten, en het befaamde ‘Dat kan niemand’ voor het eerst door de speakers liet schallen, floot scheidsrechter Rozema uit Groningen voor het begin.

Farmsum begon wat terughoudend aan het duel en mocht van geluk spreken dat de inzet van Meedenaar Dennis Nagel via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde. Farmsum leek wakker geschud en kreeg in de 9e minuut een vrije trap op een meter of achttien van de goal na een overtreding op Herbert van Brugge.

Van Brugge ging zelf achter de bal staan maar zag zijn inzet door keeper Smid gepareerd worden. De rebound werd echter binnengeschoten door een zeer oplettende Jan Bisschop: 1-0.

Het doelpunt zorgde ervoor dat Farmsum zich lekker in de wedstrijd voetbalde en in de 16e minuut zag Herbert van Brugge zijn schot maar net voorlangs gaan. Farmsum combineerde af en toe goed en Meeden kon slechts sporadisch gevaarlijk worden. De keren dat de gasten eruit kwamen, werd dat mogelijk gemaakt door gestuntel achterin bij de Farmsumers.

Farmsum bleef echter aanvallen en na vijfendertig minuten voetballen mistte Jan Bisschop een uitgelezen kans om de score te verdubbelen door het speeltuig oog in oog met keeper Smid naast te schieten. Vlak voor rust kreeg Meeden nog een grote kans op de gelijkmaker na gestuntel in de Farmsumer verdediging, maar gelukkig voor de roodgelen ging de bal naast en werd de 1-0 voorsprong mee de rust in genomen.

Na de doelwisseling schoot Farmsum uit de startblokken en in de 48e minuut mikte Alwin Nap de 2-0 binnen. Een voorzet van Herbert van Brugge leek net te hard, maar Nap kreeg de bal toch onder controle en verschalkte de keeper in de korte hoek.

Farmsum bleef aanvallen en na een gemiste kans van Alwin Nap in de 51e minuut was hij korte tijd later wel succesvol en bracht de stand op 3-0. Na een hoge bal in de zestienmeter wilde verdediger Gerard de Wit de bal wegschieten, maar het was Herbert van Brugge die net iets eerder bij de bal was waardoor De Wit niet de bal schopte maar Van Brugge vol in de maag raakte. De daarop volgende strafschop was een prooi voor Alwin Nap.

Farmsum vond het daarna wel goed en het venijn was daarmee grotendeels uit de wedstrijd verdwenen. Een kwartier voor tijd moest keeper Damon Vos één keer gestrekt naar de bovenhoek na een hard schot van Dennis Nagel en hij deed dat met verve. Dit leek het startsein voor een slotoffensief van Meeden maar tot grote kansen leidde het niet meer waardoor Farmsum ook voor de veertiende keer ongeslagen bleef en nog volop meedoet in de strijd om het kampioenschap.

Zondag wacht de zware uitwedstrijd in Finsterwolde tegen BNC dat met drie wedstrijden en vijf verliespunten meer voorlopig de koppositie inneemt. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.

* Farmsum – Meeden 3-0 (1-0). Jan Bisschop 1-0; Alwin Nap 2-0; Alwin Nap 3-0.

No Replies to "Farmsum bindt ook Meeden aan zegekar"