Bedrijvenvoetbal en Bedum Broest slaan handen ineen

Bedrijvenvoetbal Bedum viert dit jaar de 30e editie. Het jaarlijkse evenement biedt op de jubileumeditie nog meer vertier. Er komen meerdere podia met ruimte voor lokale muzikanten. Bedum Broest springt hier op in en presenteert diverse artiesten voor een breed publiek. Het evenement krijgt hierdoor meer het karakter van een festival, maar dan wel met een grote sportieve knipoog.

Beide besturen zijn dit onlangs overeen gekomen. Voorzitter Rob van der Werf van de stichting Bedrijvenvoetbal: ‘Ons doel is dat wij de saamhorigheid in het dorp willen bevorderen en nog meer mensen bijeen brengen. Dat doen wij door sporters en ondernemers te verbinden. Wij willen de verbinding graag verder verbreden met muziek en cultuur. Daarover spraken wij begin dit jaar oriënterend met Bedum Broest.’

Jolanda Dijkhuis, een van de initiatiefnemers van Bedum Broest vult hem aan. ‘Het eerste gesprek met een delegatie van het bedrijvenvoetbal voelde meteen goed. Ze daagden ons uit om het bedrijvenvoetbal te verrijken. Wij hebben de handschoen opgepakt en een compleet voorstel uitgewerkt. Het succes van Bedum Broest in 2018 smaakte naar meer. Wij willen graag een vervolg geven en Bedum en omgeving laten genieten van alle muzikale talent wat hier huist. Het Bedrijvenvoetbal is een geoliede machine waar wij graag bij aanhaken. Van daaruit gaan we kijken of ook de bedrijven in Bedum in de toekomst interesse in ons hebben.’

De voorbereidingen voor het Bedrijvenvoetbal zijn in volle gang. Bijna alle deelnemers zijn bekend. Op zaterdag 27 april rond 15.30 uur vindt de loting plaats bij Hotel Gemeentehuis. Er komt een podium en AVD Entertainment van deejay Alexander van Dellen zorgt voor de muziek.

In totaal gaan er 41 balletjes in de kom. Zoveel teams doen er namelijk mee. Meer dan zeshonderd voetballers komen in actie, ook met deelname uit Polen en mogelijk uit Duitsland. Aan het vertrouwde 11 tegen 11 doen maar liefst vijfentwintig elftallen mee. Ook is er weer een toernooi voor zeventallen. Zij spelen op een half veld.

Bij de heren 7 tegen 7 is de leeftijdsgrens voor deelnemers veertig jaar. In totaal doen er twaalf herenteams mee. Ook organiseert de stichting Bedrijvenvoetbal graag weer een toernooi voor dames. Er is nog ruimte voor damesteams (7 tegen 7) om in te schrijven. Het bedrijvenvoetbaltoernooi wordt gespeeld op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni.

Op vrijdagavond komen The Great Piano’s en Frans Duijts optreden. Op de zaterdag kleurt partyband Black Tie Monkey Squad de avond en verzorgen Ali B en 2 Brothers on the 4th Floor een speciaal optreden. Kaarten voor beide feestavonden zijn in de voorverkoop verkrijgbaar na Koningsdag bij Primera de Gele Klap in Bedum.

No Replies to "Bedrijvenvoetbal en Bedum Broest slaan handen ineen"