Rugbyers DRC Phoenix komen net te kort

In een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer de grote winnaar was, kwamen de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl, mede door een vroege rode kaart, net te kort. Drachten en Phoenix bleken wederom in deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd. Scores wisselden elkaar constant af waardoor de telramen overuren draaiden. Drachten wist uiteindelijk iets minder fouten te maken en een 62-51 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar Phoenix in de voorgaande weken veel moeite had om goed te starten was het nu een ander verhaal. De Delfzijlsters zetten de thuisploeg direct onder druk en binnen vijf minuten wist men Lennart Boerma in stelling te brengen die met zijn snelheid de verdediging het nakijken gaf. Of het gemakzucht was of niet. Phoenix gaf daarna even niet thuis.

Drachten begon beter te rugbyen en draaide de wedstrijd binnen tien minuten compleet om. Door goed afwisselend te spelen in de voorwaartsen en snelle mannen in de lijn, scoorde de thuisploeg maar liefst drie tries op rij. Maar zoals eerder gezegd, het spelbeeld wisselde veelvuldig uit het niets . Mede door tries van Patrick Twickler en Bas de Bey kwam Phoenix terug in de wedstrijd.

Doordat de spanning terug was, werden de grenzen door beide ploegen ook meer opgezocht en overtreden. De goed fluitende scheidsrechter bestrafte Drachten met een gele kaart en voor de ploeg uit Delfzijl was er een terechte rode kaart.

Het kordaat ingrijpen van de scheidsrechter zorgde ervoor dat beide ploegen weer verder gingen waarvoor de supporters waren gekomen, namelijk rugby spelen. Ondanks dat Phoenix met een speler minder verder moest, wist men de wedstrijd spannend te houden door als collectief hard te werken. Drachten ging echter wel de rust in met een kleine voorsprong van 36-29.

Na de thee was het langzaam maar zeker Drachten dat de wedstrijd onder controle kreeg. Het spelen met een man minder begon Phoenix steeds vaker op te breken. Mede door de vermoeidheid begon Phoenix meer en meer tackles te missen waardoor Drachten de wedstrijd langzaam maar zeker leek te beslissen.

In een uiterste krachtsinspanning wist Phoenix uit het niets echter terug te komen. Tries van Stan Doornbos, Delfin van Woudenberg en Jaimy Portier zorgden voor paniek in de gelederen van Drachten. Toch was het Drachten dat uiteindelijk de moegestreden mannen van Phoenix wist te verslaan met een late try en een dusdanige voorsprong te nemen dat de wedstrijd beslist was.

Waar Drachten nog een goed resultaat moet behalen in de laatste competitieronde om degradatie te voorkomen, staat voor Phoenix niks meer op het spel. De onervaren jonge ploeg heeft zich kunnen handhaven in de derde klasse wat ook de doelstelling voorafgaande van het seizoen was. Zaterdag 11 mei is de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze thuiswedstrijd is tegen de Bulldogs uit Almere.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix komen net te kort"