Turnster Bo Dopma naar finale NK

Bo Dopma was samen trainster Sandra Bosman afgelopen weekeinde in Rotterdam te vinden om deel te nemen aan de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen turnen. Met succes, want ze wist de finale te bereiken die volgende maand wordt gehouden.

Dopma kwam uit in de categorie Jeugd 2 Supplement E, waar zij het tegen negentien andere turnsters uit heel Nederland moest opnemen.
Dopma mocht beginnen op het toestel brug. Ze turnde een mooie oefening, maar nog niet volledig strak. Dit bracht de oefening tot een score van 10.150. Het tweede toestel was voor Dopma de balk. Door een vervelende blessure had Dopma de moeilijkheidsgraad van de oefening nog niet kunnen opvoeren. Ze begon met haar mooie opsprong en voerde vervolgens alle elementen strak uit. Ze sloot haar oefening af met een keurige twistsalto. Haar score werd 11.050.

Het derde toestel was vloer. Dopma voerde haar elementen keurig uit. De choreografie van de oefening liet echter wel iets te wensen over. De score kwam tot 11.267. Het laatste toestel was de sprong. Voor de meerkamp ging Dopma een half in – half uit springen over de pegasus en voor de toestelfinales een half in – heel uit. De sprong voor de meerkamp finale werd redelijk uitgevoerd. De sprong liet wat hoogte en actie te wensen over. Dopma moeste genoegen nemen met 10.850. De sprong om een toestelfinale te behalen eindigde helaas tot op de billen. Helaas, maar niet getreurd voor het eindresultaat.

Met 43.317 eindigde Dopma op een hele knappe zesde plaats. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen op 18 mei in Vianen.

No Replies to "Turnster Bo Dopma naar finale NK"