Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht van deze week starten we in de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal. De voetballers van Winsum boekten daar een 0-1 zege op bezoek bij Broekster Boys. Een ‘zakelijke overwinning’ werd de puntenwinst genoemd. De enige treffer van het duel kwam in de 53e minuut tot stand. Kay Bootsma stuurde Wouter Bloem op avontuur. Die besloot niet te schieten maar het leer bij Reinder Haaksema in te leveren. Doelman Sijbren Terlouw was kansloos op het schot.

In 2J ging Omlandia op het eigen sportpark in Ten Boer met 0-1 onderuit tegen het Leekster VEV ’67. De enige treffer in die wedstrijd, waarin weinig hoogtepunten vielen te noteren, werd gemaakt door Raymond Bolt. Omdat HFC ’15 wel wist te winnen kan het gevecht om rechtstreekse degradatie nog spannend worden.

SC Loppersum heeft nog steeds uitstekende papieren om de titel in 3C te bemachtigen. Zelf wonnen de Lopsters met 0-1 (Peter Heeres) van SC Stadspark. Het doelpunt viel pas in de slotminuten. De achterstand op koploper Zuidhorn bedraagt drie punten, maar het team van trainer Kees Bouma heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. SC Loppersum kan morgen (dinsdag) al langszij komen als het op eigen veld van Achilles ’94 weet te winnen. Noordwolde boekte een uiterst nuttige 2-3 zege op gastheer Mamio. De goals van de geelzwarten werden gemaakt door Jesse Hijlkema, Joram Wijnstra en Silvan Havinga. In deze klasse sleepte slotlicht DVC Appingedam een punt (3-3) uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Achilles ’94. De Damster treffers waren van Dennis de Vries, Joachim Douma en Bram Mulder. Holwierde was minder gelukkig. Het verloor met 4-2 van  Be Quick. Beide Holwierder goals werden gescoord door Yirsan Bouman. Hij was overigens ook verantwoordelijk voor een van de treffers van de thuisclub.

Het Leenster FC L:EO versloeg in 4C OKVC uit Oldehove. De wedstrijd eindigde in ene 2-1 zege, waarbij beide doelpunten op naam van Rowan Rozema kwamen te staan. Het duel tussen Middelstum en WVV (4D) werd halverwege de tweede helft gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-0 (Kristian Boelema) in het voordeel van de gastheren. Het restant van de wedstrijd wordt op korte termijn uitgespeeld. Dat zou zo maar eens komend weekeinde al kunnen zijn omdat er in die klasse verder niet gespeeld wordt.

In Sauwerd eindigde de confrontatie tussen gastheer SIOS en Corenos in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen hebben de punten hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. Corenos kon na afloop rustig spreken van puntverlies, omdat het de meeste kansen had gehad, maar naliet om deze te verzilveren. Voor SIOS scoorde Stefan Bultena. Invaller Erwin Dijkstra deed dat voor de Roodschoulsters.

De Five werd op eigen veld met 1-3 geklopt door koploper FC Zuidlaren en verloor niet alleen drie dure punten, maar ook Joran Bos. Hij kreeg de rode kaart voorgehouden.nadat hij Bob Poorta onderuit had gekegeld.Duncan Torrenga was bij nummer twee RZ Baflo de gevierde man. Hij scoorde als enige in de thuiswedstrijd tegen HS ’88 en dus mag het team van trainer Jan Potma nog steeds over een kampioenschap dromen.

In 5D kreeg Zester, dat voor de tweede plaats op de ranglijst optert, met 4-1 op de voetbalbroek van Ezinge. Dennis Abbas was drie keer succesvol op het sportveld in Feerwerd. Wiebe Leistra scoorde eveneens. Jasper Nienhuis maakte de enige Zoutkamper goal. Zeester moet de tweede plaats nu delen met het stad-Groninger VVK dat gemakkelijk (1-5) afstand van ZEC wist te nemen. Voor de Zandeweersters trof Sander Kruit de roos.

Het vertrek van trainer Jur Smit bij Noordpool UFC heeft niet tot een ommekeer geleid bij de Uithuizer club. In het duel met Lycurgus werd een 1-4 nederlaag geleden. Vincent Zijlstra scoorde voor de geelzwarten, die de tweestrijd met tien man vol moesten maken vanwege een rode kaart voor Mark Bos.

Peter van der Veen (2), Pieter van Zanten en Bastiaan Drabé waren de verantwoordelijken voor de 4-0 overwinning die het Garmerwolder GEO op Blauw Geel ’15 wist te boeken. Sc Scheemda verpulverde Muntendam met 0-8. Danny Blaauw en Tom Knolema scoorden ieder drie keer. Robbin Blaauw deed dat twee keer. Wagenborger Boys rekende op eigen veld met Stedum af. Na negentig minuten verscheen er een 4-2 eindstand op het wedstrijdformulier. Namens de thuisclub toonden Arjan Haveman, Wesley Sannes, Robbin Riepma en Klaas Jan Nieland zich trefzeker. Stedum had in Jacco Santing en Wolter van Zanten de prijsschutters.

VVS ging op bezoek bij Veendam ’94 met 3-2 onderuit. Namens de Oostwolders scoorden Peter Meulman en Gerjan Drenth. Bij SV TEO was Aart Reitsema succesvol, maar veel plezier beleefde hij niet aan zijn goal omdat het bezoekende Wildervank vier keer raak mikte: 1-4.

In het zondagvoetbal was er winst voor derdeklasser Siddeburen dat in eigen huis met 4-2 van Muntendam wist te winnen. Bjorn Puister (2), Julian Pot en Ruben van der Ploeg tekenden voor de productie van de gastheren. Wat Eenrum (4C) liet zien in de uitwedstrijd tegen Haren was niet best, maar wel voldoende voor een driepunter (1-3). De bezoekers verzuimden het duel vroegtijdig te beslissen, zagen Haren sterk terug komen, maar trokken de winst uiteindelijk toch over de streep. Bobo Miedema, Lammert Brinkhuizen en David Albert Villalta scoorden voor de Marnebewoners.

Nieuweschans had het er in 5D knap lastig mee om Oldambtster Boys op de knieën te dwingen. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, konden de bewoners van het grensdorp met Duitsland opgelucht een 1-2 overwinning bijschrijven. Dennie Gorter scoorde voor de Nieuw-Scheemders. Warffum kwam op eigen veld een 1-1 remise overeen met DWZ. De thuisploeg kwam met 0-1 achter, maar zag Gijsbert Venhuizen de gelijkmaker scoren. WEO veegde Woltersum van het Woldendorper gras. De gastheren zegevierden met 7-1. Nieck Baljeu scoorde voor de jubilerende witzwarten. Dat deed Jesper Bouwman ook, al was het wel een kaart met de kleur rood. Namens WEO troffen Daniël Boekee en Wouter Slager beiden drie keer het net. Manuel Noordhof voltooide de zevenklapper. Kloosterburen sprokkelde een onverwacht punt in de uitwedstrijd tegen Drieborg. Niels Bolt en Daniël van Dijk waren de doelpuntenmakers (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Voetbaloverzicht"