Successen Eemsrakkers in Franse Saumur

De voltigeurs en de paarden van Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde zijn de afgelopen week in het Franse Saumur actief geweest. De paarden Hero en Dublin van de Noord-Groninger vereniging kwamen tijdens diverse categorieën in de ring met Nienke de Wolff aan de longe.

Ilona Toxopeus startte als soliste in de klasse junioren 1* op het paard Dublin. Ze behaalde een keurige 11e plaats met een gemiddelde score van 5.251 punten. Het duo Anouk Molanus en Ilona Toxopeus startte als Pas de Deux in de klasse junioren 1* op het paard Dublin. Hun verplichte oefeningen en kür werden door de jury met een gemiddelde van 5.771 beoordeeld. Dit leverde ze een 9e plaats op.

Het andere duo, bestaande uit Heleen Brans en Aleksandra Mazinska startte in de categorie senior 1* op het paard Dutch Better Z van Nienke de Wolff. Daarnaast startten beide dames individueel. Aleksandra Mazinska behaalde in de categorie senior 2* op het paard Cadans B een puntentotaal van 6.098.

Heleen Brans haalde het podium. Zij eindigde op de derde plaats in de categorie senior 1* met het paard Dutch Elliot Z. De jury beoordeelde de oefeningen met een gemiddelde van 6.573 punten.

Het Amerikaanse team startte op het Groninger paard Hero en behaalde een vijfde plaats met een puntentotaal van 6.232. Soliste Hayden Avakian (USA) behaalde in de categorie junior 2* met het paard Dublin een gemiddeld puntentotaal van 6.588 punten (Foto’s: Daniel Kaiser, Les Garennes).

No Replies to "Successen Eemsrakkers in Franse Saumur"