Trainer John de Hoop stapt op bij Omlandia

De wegen van het Ten Boerster Omlandia en hoofdtrainer John de Hoop scheiden met onmiddellijke ingang. De oefenmeester uit Tolbert heeft de A-selectie van Omlandia medegedeeld dat hij per direct stopt omdat hij het gevoel heeft dat hij de spelersgroep niet langer kan motiveren in de strijd om lijfsbehoud.

Omlandia staat op dit moment voorlaatste in de Tweede Klasse J met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter HFC ‘15. De huidige dertiende plek geeft aan het eind van dit seizoen recht op nacompetitie om lijfsbehoud. Omlandia heeft nog drie competitieduels te gaan tegen De Griffioen, SV Gramsbergen en NEC Delfzijl.

‘In belang van de club en voor een optimale eindfase is het beter dat iemand anders voor de groep komt te staan. Ik hoop oprecht dat mijn vertrek dat zal bewerkstelligen omdat Omlandia dat als club verdient’, luidde de verklaring van De Hoop naar de spelersgroep.

In het restant van dit seizoen worden zijn taken overgenomen door Jan Afman en René Hovenkamp.

2 Replies to "Trainer John de Hoop stapt op bij Omlandia"

  • comment-avatar
    Edwin april 25, 2019 (08:56)

    Ik snap wel dat John de Hoop heeft opgegeven. Ik denk eerlijk gezegd ook dat de spelers zich het vertrek moeten aanrekenen. Zij moeten het uiteindelijk laten zien. Misschien niet leuk om te zeggen, maar ik heb De Hoop wel eens tegenover Eemsmondsport horen verklaren dat er nog teveel mensen rondlopen die denken dat Omlandia een volwaardige tweedeklasser is. De waarheid is echter anders. Dit seizoen is wel pijnlijk duidelijk geworden dat de eerste selectie de kwaliteit mist om op dit nivo te acteren. Jammer, maar het is niet anders. Liever een degelijke derdeklasser dan een tobbende tweedeklasser.

  • comment-avatar
    Peter vd Z. april 26, 2019 (08:10)

    Een beetje trainer zet de schouders er onder en maakt seizoen vol. Hoe het ook afloopt. Weglopen is wel de gemakkelijkste keuze. Vindt het een zwaktebod