Verkeerde keuze kost Matthijssen/Mollema zege

Het zijspankoppel William Matthijssen en Sandra Mollema stond tweede paasdag aan de start van een internationale zijspanrace in Balkbrug. Hoewel het duo de drie manches zegevierend afsloot, ging de dagwinst aan hun neus voorbij. Die was voor Wilfred Detz en Wendy Arling.

De race in Balkbrug was er eentje met internationale allure. Er verschenen tien zijspannen aan de start. De eerste training stond om tien uur gepland en deze verliep voor Matthijssen en Mollema, ondanks de al ruige baan, geheel naar wens. Ook Lester, de zoon van Matthijssen, heeft in Balkbrug zijn eerste meters op een grasbaan gemaakt.

Na de rijdersvoorstelling werden de zijspannen weggeschoten voor de eerste van drie manches. De behaalde punten werden bij elkaar opgeteld en deze bepaalden de keuze voor een startplek in de finale. Matthijssen en Mollema wisten de manches winnend af te sluiten en het maximaal aantal punten gaf hen het recht om als eerste een startplek voor de finale te kiezen.

Het duo ging voor de eerste plek met de rode helmkleur. Dit bleek echter niet zo’n goede keuze. Er was geen geschikt gootje te vinden, want deze waren allemaal te diep. Het duo wist nog een klein strookje grond te vinden waar nog geen gootje was. Nadat het startlint omhoog schoot, stoof het duo van hun plek. Vlak daarna schoof het span in een bestaande goot en kwam het bakje aan de grond waardoor het duo even stil stond.

Hierdoor gingen kostbare meters verloren en ging de concurentie er vandoor. Matthijssen en Mollema wisten in de eerste bocht
twee combinaties te passeren en als tweede de bocht uit te komen. De jacht op de koploper was daarmee geopend.

De sterk verdedigende combinatie van Detz/Arling wist de deur goed dicht te houden. Vier rondes lang werd er geprobeerd dit duo te passeren, maar Detz wist zijn hoofd koel te houden. Met het voorwiel op het achterspatbord van Detz en Arling kwamen Matthijssen en Mollema als tweede over de finish.

Tijdens de strijd om de eerste plaats had Sandra Mollema een kleine verwonding aan haar hand opgelopen. Ze miste de huldiging vanwege een bezoekje aan de EHBO-post. De volgende wedstrijd vindt plaats in Eenrum. Hier wordt de tweede ronde om het Dutch Open Grasstrack georganiseerd (foto: www.baansportfansite.nl).

Uitslag Balkbrug
1. Detz/Arling
2. Matthijssen/Mollema
3. Frederiksen/Grandt
4. Goodwin/Brown
5. Moller/Frohbos

No Replies to "Verkeerde keuze kost Matthijssen/Mollema zege"