MFAC Loppersum dit jaar te voet, per fiets en op de motor

MFAC Loppersum organiseert ook dit jaar weer een drietal evenementen. Het betreft een fiets- motor- en hardloopevenement. Traditioneel wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, afgetrapt met de 38e editie van de Noorderrondrit op de fiets. Het tweede weekend in juni staat weer volop in het teken van de grasbaan motorsport in Loppersum als het terrein aan de Bosweg het toneel is van de Dutch Open Grasstrack. De Lopster Torenloop is op 6 juli het afsluitende spektakel van de MFAC.

De Noorderrondrit op de fiets is dé fietstoertocht van Noord Groningen. Het evenement bestaat uit een prestatietocht van 150 en 75 kilometer en een recreatieve tocht voor het hele gezin van ongeveer 35 kilometer. Ook aan de liefhebbers van het fietsen op onverhard terrein is weer gedacht. De veldtoertocht staat voor de derde keer op het programma. Rondom het dorp Loppersum is een compleet vernieuwde route van zo’n 25 kilometer uitgezet, die de deelnemers over onverharde wegen, een normaal wegdek afgewisseld met (on)verharde fietspaden, door weilanden en over maaibermen van het waterschap voert.

Voor de prestatietoertochten van 150 en 75 kilometer kan er worden gestart tussen 08.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht en de veldtoertocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De startlocatie is net als voorgaande jaren op het sportpark aan de Bosweg 27 in Loppersum. Voorinschrijven kan via www.mfacloppersum.nl of via www.ntfu.nl. Tevens kan dit op de dag zelf in de kantine van voetbalclub SC Loppersum.

Het tweede weekend in juni staat weer volop in het teken van de Grasbaan motorsport in Loppersum. Op de knusse kleipiste aan de Bosweg zal er, in de derde ronde van het Dutch Open Grasstrack, weer volop om elke centimeter worden gestreden. Nadat de eerste twee rondes van dit kampioenschap in Vries en Eenrum zijn verreden, is MFAC Loppersum op zaterdag 8 juni aan de beurt om dit spectaculaire kampioenschap een vervolg te geven. Er wordt strijd geleverd in de klassen ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, NK ST500 cc en NK ST250cc.

Er wordt in de morgenuren al begonnen met de trainingen van de diverse klasse ‘s, waarna er in de middag door de diverse Jeugd & Nationaal klasse ‘s gestreden wordt om hun felbegeerde ONK-punten. Om 17.00 uur start het hoofdprogramma, de derde ronde van het Dutch Open Grasstrack met topcoureurs uit binnen- en buitenland.

MFAC Loppersum nodigt iedereen uit om al vanaf vrijdagavond 7 juni aanwezig te zijn. Kampeerplaatsen met douches en toiletten zijn beschikbaar. Bovendien is er, in samenwerking met Sportclub Loppersum, het inmiddels traditionele 40+ voetbaltoernooi met deelname van een team van de MFAC en diverse teams uit de regio. Na afloop verzorgt een deejay, onder het genot van een hapje en een drankje, de muzikale omlijsting.

2019 wordt uiteindelijk door MFAC Loppersum te voet afgesloten middels het organiseren van de Lopster Torenloop. Deze recreatieve en wedstrijdloop in en om het centrum van Loppersum zal plaatsvinden op zaterdagavond 6 juli. Net als vorig maakt de Lopster Torenloop ook dit jaar weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.

Het loopcircuit omvat zes evenementen welke gelopen worden in de dorpen Stedum, Middelstum, Ten Boer, Uithuizermeeden, Appingedam en Loppersum. Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen.

Tussen de jeugd, de recreatieve lopers en de wedstrijdloop zal de zogenaamde ‘NulpuntNul-estafette’ weer plaatsvinden. Een team met elk vijf deelnemers, van sponsors, winkeliers, sportverenigingen en dergelijke strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren om de felbegeerde wisselbeker. Deze werd vorig jaar door het team van Wereldwinkel Veur Elkenain gewonnen. Al met al een mooie sportieve hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming-up is voor de vijf of tien kilometer. Voor de jeugdloop wordt het startschot onder de Lopster toren gegeven om 18.00 uur gegeven. De recreatieve en wedstrijdlopers worden om 19.00 uur weggeschoten. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 in Loppersum. Hier kan men zich ook omkleden.

Voor meer informatie over de evenementen van MFAC Loppersum kan men terecht op www.mfacloppersum.nl of www.Facebook.com/mfac.loppersum.

No Replies to "MFAC Loppersum dit jaar te voet, per fiets en op de motor"