Overzicht amateurvoetbal

Niet spelen en toch met een scheef oog naar de verrichtingen van anderen kijken. In dit stadium van de voetbalcompetitie gebeurt dat op allerlei nivo’s. Bijvoorbeeld door tweedeklasser NEC Delfzijl, dat zelf niet in actie kwam maar FC Klazienaveen met 2-3 van Gramsbergen zag verliezen. Door dat verlies houden de Delfzijlsters de Drenten vooralsnog onder zich op de ranglijst. Zaterdag spelt NEC Delfzijl thuis tegen DZOH en FC Klazienaveen ontvangt op eigen veld The Knickerbockers. De Havenkanters verloren de eerste ontmoeting met 4-1 en FC Klazienaveen kreeg eerder dit seizoen met 1-0 klop.

In de 3e Klasse C deed SC Loppersum prima zaken door met 2-0 van Aduard 2000 te winnen. De Lopsters gaan nu alleen aan de leiding en hebben een punt voorsprong op LTC, dat met 1-2 bij Noordwolde wist te winnen. In Loppersum waren Cees bij de Leij en Joris Jurna de doelpuntenmakers. Voor Noordwolde scoorde Silvan Havinga zijn twintigste van het seizoen.

Het Leenster FC LEO snoepte ODV twee punten af. Na een dik half uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong na slecht uitverdedigen van ODV. Frank Veenwijk lepelde de bal achter doelman Niels van der Meer. Die achterstand werd nog voor de pauze weggepoetst door Joop Welfing, waardoor het uiteindelijk 1-1 zou worden.

In 4D maakte Rood Zwart Baflo een lelijke misstap in Roodeschool. Het tegen degradatie vechtende Corenos trakteerde het team van trainer Jan Potma op een 2-1 nederlaag. Eerder dit seizoen gingen de Bafloërs ook al onderuit. Toen wist het team van trainer Marco Pesiwarissa met 0-1 te winnen en dus kan gesteld worden dat de Roodschoulster ‘reuzendoders’ weer hebben toegeslagen.

Marcel Dijkstra bracht de thuisclub aan de leiding, maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het Chris ten Boer die de gelijkmaker produceerde: 1-1. Even dachten de bezoekers dat ze nog een punt aan de ontmoeting zouden overhouden, alhoewel ze graag meer wilden. De aanvalsdrift kwam hen duur te staan. Onnodig balverlies leidde tot een snelle uitbraak die door Marcel Dijkstra werd afgerond, al dient er wel bij gezegd te worden dat de voet van Wouter van der Werf er voor zorgde dat doelman Cedric Tillema niet meer bij de bal kon komen. En zo bleven de dure punten die beide teams goed konden gebruiken in Roodeschool.

Het Sauwerder SIOS ging op bezoek bij HS ’88 met 4-1 onderuit en dankte de tegentreffer aan een speler van de gastheren. SIOS zag zich op de ranglijst voorbij gestoken worden door De Fivel dat in het thuisduel tegen Poolster tot twee keer toe een achterstand wist weg te poetsen. Voor de gasten scoorden Jesse Smit, Kevin Bijlsma en Wesley Bos. Uit naam van het ‘andere Oranje’ troffen Corné Bos, Ruben Westenberg en Thomas van der Veen de roos, waardoor een 3-3 eindstand op het formulier kwam te staan.

In Uithuizermeeden begroeven thuisclub SV De Heracliden en Middelstum de strijdbijl bij een 1-1 eindstand. Een punt waar beide clubs niet veel mee zijn opgeschoten. Tim Ottema scoorde voor de Meijsters en Wessel Oosterhoff was succesvol voor Middelstum. Met het punt kregen de gastheren eigenlijk teveel van het goede, omdat het betere voetbal en de kansen voor het team van trainer Frank Konneman waren.

Topschutter Vince van der Veen van het Zoutkamper Zeester was weer eens op dreef. Tijdens de uitwedstrijd tegen Groninger Boys scoorde hij maar liefst vier keer en bracht zijn totaal daarmee op vijfendertig. De 05 winst werd gecompleteerd door B-junior Chris Noordhof. De 16-jarige fleurde zijn debuut voor de hoofdmacht met een treffer op.

Noordpool UFC behaalde een vrij eenvoudige zege op slotlicht VVSV ’09. De Uithuizers namen een 2-6 zege mee naar huis. Martijs Delker verbeterde zijn positie op de topschutterslijst door drie keer te scoren. De overige treffers kwamen van Gijs Balkema, Vincent Zijlstra en Jos Klip. Namens de marnewoners scoorden Rick Meijer en Patrick Rienks. Ezinge kwam na de uitwedstrijd tegen het stad-Groninger VVK met lege handen thuis. De gastheren wonnen met 2-0. ZEC ging in eigen huis met 3-4 ten onder in het duel met Oosterparkers. Good old Ronny Bakker scoorde twee keer voor de Zandeweersters. De derde treffer werd op het conto van Robin Stoter geschreven.

Dat Stedum in de uitwedstrijd tegen Blauw Geel ’15 niet verder dan 2-2 wist te komen mag men, gelet op de ranglijst, opmerkelijk noemen. Matthijs Colstee en Jasper Tillema waren succesvol voor de geelzwarten, die overigens een vrij kleurloze rol spelen in de 5e Klasse E. Kleurloos speelde ook Wagenborger Boys. Zaterdag gingen ze met 5-0 onderuit tegen kampioenskandidaat Wildervank. Met het Ten Poster SV TEO ging het al niet veel beter. Op eigen veld werd een1-4 nederlaag geleden tegen Veendam ’94. Voor de thuisclub scoorde Emile Kruger de zogenaamde eretreffer. VVS wist in Oostwold nummer twee GEO dure punten te ontfutselen. Bij winst hadden de Garmerwolders nog een kansje gehad om het Wildervank lastig te maken, maar meer dan een 2-2 gelijkspel zat er niet in voor de gasten. Martin Meijer en Jeroen Brul scoorden voor de thuisclub. Een eigen goal en een voltreffer van Rob Braspenning betekenden een remise.

Eenrum wist aan de thuiswedstrijd tegen FVV een punt over te houden. Het qua voetbal niet al te beste, maar wel enerverende duel leverde een 2-2 eindstand op. Halverweg het duel stond de thuisclub met 1-0 aan de leiding dankzij een treffer van Mattheus Nube. De Foxholsters sloegen na de rust terug en bogen de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Tim Spijk voor de gelijkmaker.

In 5D hielden Warffum en het bezoekende WEO elkaar keurig in evenwicht. Na negentig minuten stonden er zes goals (3-3) op het wedstrijdformulier. Namens de gastheren scoorde Jeffrey Doornbos twee keer. Aan Woldendorper zijde deed Daniël Boekee dat. De overige treffers waren van Juan Luis Bello (Warffum) en Niels Jansen (WEO). Kloosterburen ging roemloos (4-0) onderuit in het duel met Meeden en Farmsum leed tenslotte duur puntverlies (2-2) op bezoek bij De Wieke Zuidwending (DWZ). De Farmsumers namen dankzij treffers van Jan Bisschop en Stephan Woldhuis wel een 0-2 voorsprong, maar zagen deze na rust wegsmelten.

Op bovenstaande foto uit ons archief een spelmoment uit de wedstrijd tussen Middelstum en SV De Heracliden die afgelopen najaar in een 1-3 overwinning voor de Meijsters eindigde.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"