Toppers en liefhebbers naar Damster beachvolleybalevent

Het organisatiecomité van het jaarlijkse beachvolleybalevent in Appingedam is druk doende om ook van de 13e editie weer een spektakelstuk te maken. Op de fantastische locatie voor de Nicoalaikerk zal op 21 en 22 juni weer een volleybal-arena gecreëerd worden waar zowel Nederlandse (zaal) topvolleyballers als recreanten de strijd met elkaar aangaan en zichzelf en het publiek proberen te vermaken.

Op vrijdag 21 juni zal de middelbare schooljeugd het zand op het kerkplein betreden om onder deskundige begeleiding  kennis te maken met beachvolleybal. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen zullen recreanten de strijd om met name de eer met elkaar aanbinden. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven op recreatie@beachvolleybal-appingedam.nl

Ook zaterdagmorgen zullen recreanten hun opwachting maken voordat het pro-toernooi vanaf 15.00 uur van start gaat en waarvan de finales s ’avonds worden gespeeld. De organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om echte top volleyballers naar Appingedam te trekken.

Spelers en speelsters uit de Nederlandse eredivisie komen graag naar dit, enerzijds prestigieuze maar anderzijds ook gezellige, evenement. Waar eerder vooral aan spelers en speelsters moest worden getrokken, stromen de inschrijvingen de laatste jaren spontaan binnen. Er is zelfs al een reservelijst omdat het toernooi vol is.

Toppers uit de regio zullen eveneens hun opwachting maken. Lycurgus en DIO Bedum zijn onder andere leveranciers van de topteams aan het herentoernooi. Studentenvereniging Donitas levert deelnemers aan zowel het dames als het herentoernooi. Verder zijn er spelers en speelsters te bewonderen van onder andere Orion, Zwolle,  SSS Barneveld, Zaanstad, Dynamo, Fast en Amsterdam US. Met het aantrekken van de regionale teams hoopt de organisatie ook meer publiek uit de omgeving te trekken.

Het stad-Groninger Lycurgus, dat dit jaar op een haar na het landskampioenschap miste, treed aan met Sam Gortzak, Erik van de Schaaf en Auke van de Kamp. Laatstgenoemde heeft meegetraind met het nationale team en zal volgend seizoen zijn opwachting maken in de Belgische competitie bij Tectum Achel.

De studentes van Donitas, uitkomend in de Topdivisie worden vertegenwoordigd door Rosanne Ottevanger, Hendrika van der Veen en Anne Lotte Bij de Weg. Bij de dames is het vooral opmerkelijk dat een aantal speelsters al jaren van de partij is.
Met name Maus Smeets (uitkomend voor eredivisionist Fast) en Mable Hengelveld (uitkomend voor Top divisionist Huizen) zijn al jaren aanwezig en doen steevast mee voor de prijzen.

Het pro-beachvolleybalevent in Appingedam is een uniek event omdat er gespeeld wordt met zaalregels en niet zoals gewoonlijk twee tegen twee, maar drie tegen drie. Met name zaalvolleyballers kunnen hiermee goed uit de voeten. Het levert vaak spectaculaire rally’s op.

Ook om het veld zal er weer van alles te doen zijn. Een deejay zal zorg dragen voor de juiste sfeer op en om het veld, kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen aanwezig. Rond de velden zijn er terrassen en gelegenheid tot het kopen van een hapje en een drankje.

Op zaterdag 22 juni zal tevens de Country en Westerndag in het centrum van de Fivelstad plaatsvinden.  Een of meerder artiesten zullen ook optreden bij de beachvolleybal-arena. Voor kinderen, sport- en muziekliefhebbers, of  voor mensen die gewoon van gezelligheid houden, een dag om van te smullen. Meer informatie is te vinden op www.beachvolleybal-appingedam.nl (foto: archief EemsmondSport).

1 Reply to "Toppers en liefhebbers naar Damster beachvolleybalevent"

  • comment-avatar
    Jeroen Hulck mei 9, 2019 (21:26)

    Ik ben erbij