DWA/Argo neemt punt mee uit Hantum

Voor de korfballers van DWA/Argo stond zaterdag de derde returnwedstrijd op de rol. De Winsumers en Bedumers gingen op bezoek bij DTL in Hantum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 10-8 te winnen. Nu kon DWA/Argo, na een ruststand van 9-6 in het voordeel van de Friezen, uiteindelijk een punt meenemen naar Winsum en Bedum. De eindstand werd 14-14.

Trainer/coach André Pettinga begon weer met zijn vaste basisachttal. Natasja Schuuring was weer terug na een polsblessure. DTL opende de score direct met twee doelpunten op rij. Karen Oostmeijer maakte vervolgens de eerste treffer voor DWA/Argo, waarop DTL reageerde met een tegentreffer. Ook Tom van der Laan wist het gat van de korf te vinden en hierna vergrootte DTL het gat naar 5-2 door twee doelpunten op rij. Benjamin Pestoor zorgde met een schot voor 5-3.

De thuisploeg had ervoor gekozen om de eerste helft voor de wind te spelen en speelde zichtbaar makkelijker. DTL scoorde dan ook 6-3. DWA/Argo moest scherper gaan spelen en beter haar kansen afronden. Nadat Sam Pestoor een strafworp verzilverde, scoorde DTL echter drie keer op rij. Er stond inmiddels een stand van 9-4 stond op het scorebord, maar vlak voor rust wisten Lisette Hamminga en Nick Brandsma voor 9-6 te zorgen. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze maakte DTL als eerste een treffer en bracht de stand op 10-6. DWA/Argo moest nu gaan aanhaken en met de wind in de rug beter spel laten zien. Lisette Hamminga en Lisanne Pettinga wisten beiden het gat van de korf te vinden en brachten de spanning enigszins terug in de wedstrijd. DTL maakte opnieuw een tegentreffer, maar Natasja Schuuring legde de 11-9 binnen.

Op een tegendoelpunt van DTL volgde een treffer Tom van der Laan en zo bleef DWA/Argo achtervolgen. DTL liet zich echter niet gemakkelijk verslaan en speelde via lange aanvallen naar opnieuw twee treffers. Bij de stand van 14-10 leek het niet of DWA/Argo nog punten zou kunnen meenemen.

De laatste fase van de wedstrijd ging in en de gasten moesten alles geven wat ze nog hadden. Dat gebeurde, want DTL kon in deze laatste fase geen doelpunt meer maken door goed verdedigend werk van de Groningers. Lisanne Pettinga maakte twee belangrijke goals op rij en zette zo 14-12 op het scorebord.

Met nog enkele minuten te gaan bleef DWA/Argo aandringen. Nick Brandsma maakte uiteindelijk ook twee goals op rij, waardoor er een gelijke stand op het scorebord kwam te staan. Hoewel er nog enkele kansen waren, bleken beide ploegen niet meer tot scoren te kunnen komen. De wedstrijd eindigde daarom in 14-14.

Doordat koploper Harkema verloor bij DTS, is de strijd aan kop van de poule weer helemaal open. DWA/Argo en DTL volgen Harkema nu op één punt op een gedeelde tweede plaats. Zaterdag speelt DWA/Argo de returnwedstrijd tegen NQL. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 16-13 te winnen. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan in Burdaard.

* Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Lisanne Pettinga (3x), Tom van der Laan  en Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring, Karen Oostmeijer, Benjamin Pestoor en Sam Pestoor (1x).

Uitslagen&Stand:
SIM            - Spannum      9-13
Invicta/Frigro - NQL         24-12
DTS            - Harkema     12-11
DTL            - DWA/Argo    14-14

Harkema           10-16
DWA/Argo           10-15
DTL             10-15
Spannum           10-10
DTS             10-10
Invicta/Frigro        10- 8
NQL             10- 5

No Replies to "DWA/Argo neemt punt mee uit Hantum"