Huzarenstukje DVC Appingedam bij Groen Geel

Thuisclub Groen Geel heeft zich zaterdag laten verrassen door slotlicht DVC Appingedam. De ploeg van trainer Erwin Buurmeijer sprong bijzonder effectief met de kansen om en klopte de Stadjers met 1-2. Een beschamende nederlaag voor de nummer vijf van de ranglijst, maar de pret was er bij de ploeg van trainer Erwin Buurmeijer niet minder om.

Na het verlies bij Holwierde stonden de gezichten weliswaar niet erg vrolijk, maar van opgeven wilde Buurmeijer na de nederlaag niet weten. ‘We blijven hoop houden, dat zijn we aan onszelf en de fans verplicht’, sprak hij vorige week. Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken heeft Groen Geel aan den lijve ondervonden. In Holwierde gingen ze ook al op hun snuit, nu blameerden de Stadjers zich andermaal.

Eerder dit seizoen was er in Appingedam al vrij eenvoudig met 1-4 gewonnen en de verwachting was dat de Stadjers nu ook wel ‘even’ van DVC zouden winnen. Veel scoren en negen punten uit de laatste drie competitieduels halen was het credo van Groen Geel. Door dat streven kan nu al een dikke streep worden gezet.

Als je nergens meer om speelt kan het kwartje vaak twee kanten op vallen. Of je voetbalt vrijuit en goed of de verzadiging heeft toegeslagen en er heerst een gevoel van berusting. Aan een tegenstander de taak om een dergelijke houding af te straffen en dat deed DVC Appingedam goed. Voor de gastheren goed een wel in de gaten hadden dat er toch echt wel iets gedaan moest worden, stond er al een 0-2 op het scorebord. Twee keer was Bram Mulder de voltrekker van het vonnis.

Groen Geel speelde in een veel te laag tempo om het de Damsters echt moeilijk te kunnen maken. Een knal op de lat van Jos de Jong en een poging van Koen Olde Monnikhof, die op doelman Olaf Kiewiet stuitte, hadden wellicht een beter lot verdiend, maar soms is het geluk met de underdog. Uiteindelijk was het Jelle Teitsma die uit een strafschop voor de aansluitingstreffer wist te zorgen: 1-2. Verder liet DVC Appingedam het niet komen.

Waren zij nou zo slecht of waren wij zo goed’, zou Louis van Gaal hebben gezegd. Erwin Buurmeijer gaf er zijn eigen draai aan. ‘Zij waren slecht en wij waren zo goed dat we ze nog slechter gemaakt hebben’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Je kon duidelijk zien bij hun dat de pijp leeg was. Ze spelen nergens meer om en ik heb lang genoeg gevoetbald om te weten hoe dat in de hoofden van voetballers doorwerkt. We zijn compact blijven spelen, hebben ze geen ruimte gegeven en zijn ook na rust niet achteruit gaan lopen. We hebben wel een beetje geluk gehad, maar deze zege is onze verdienste geweest.’

Met duels tegen Be Quick (thuis) en Glimmen (uit) nog voor de boeg, moet er al een Houdini-act uit de hoge hoed worden getoverd wil DVC Appingedam rechtstreekse degradatie nog ontlopen. De tegenstanders zijn echter gewaarschuwd. Zonder slag of stoot zullen de Damsters de strijdbijl niet aan de kant gooien.

Of, om met de woorden van Buurmeijer te spreken: ‘je hebt het aan Liverpool en Tottenham Hotspur kunnen zien. Niemand gaf er nog een stuiver voor, maar beiden presteren het om een onmogelijke ontsnapping te laten zien. Waarom zouden wij dat niet kunnen?’ Om er gekscherend aan toe te voegen: ‘Ik heb de goocheltruc al verzonnen, nu de uitvoering nog.’ En dat Buurmeijer huzarenstukjes kan uithalen blijkt wel uit bijgaande foto…

* Groen Geel – Appingedam 1-2 (0-2). Bram Mulder 0-1; Bram Mulder 0-2; Jelle Teitsma 1-2.

No Replies to "Huzarenstukje DVC Appingedam bij Groen Geel"