Poolster poetst in slotfase achterstand weg

Poolster leek op eigen veld tegen een nederlaag aan te lopen in het duel met HS ’88. De nummer drie van de 4e Klasse D keek na driekwart wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. In de slotfase wist de ploeg van trainer Jaap Danhof zich echter toch nog op te richten en sleepte uiteindelijk een 2-2 remise uit het vuur.

Het thuisduel van de geelzwarten zal niet de boeken in gaan als een van de beste. Erger nog, het was en van de mindere duels. In de 10e minuut kreeg Poolster een eerste tik te verwerken. Een voorzet vanaf de rechterkant werd verkeerd ingeschat door doelman Simon Dijkman en vervolgens door Sven Rosevink binnen gekopt: 0-1.

Daarna gebeurde er een lange tijd vrij weinig en dus brak de rust aan zonder dat er echt veel te genieten was geweest. Na de thee zou Poolster een ander gezicht moeten laten zien, wilde het nog iets van de wedstrijd maken. Die misse leek in de 70e minuut gedoemd te mislukken toen Arno Oosterhof een volley vanaf de rand van het strafschopgebied tegen het nylon joeg: 0-2.

Poolster leek zich ineens bewust van het feit dat dit niet kon en leek de laatste krachten te verzamelen om iets aan de achterstand te doen. In de 79e minuut Kevin Bijlsma diep gestuurd. Oog in oog met de goalie van de bezoekers maakte hij geen fout: 1-2.

Er waren nog een dikke tien minuten te spelen en dus was er tijd om de schade helemaal te repareren. Vijf minuten na de aansluitingstreffer gebeurde dat dan ook. Een voorzet van Marco Dijkstra werd door Johan de Groot perfect terug gekopt op de inlopende Jesse Smit, die de 2-2 eindstand liet aantekenen.

Al met al was het een matige wedstrijd met uiteindelijk een terechte uitslag, omdat HS ’88 aanvankelijk scherper was en een 0-2 voorsprong wist te nemen, maar vervolgens toeliet dat Poolster zich kon herstellen.

Voor de geelzwarten was er nog wel wat te winnen, want de tweede plaats zou binnen bereik komen als RZ Baflo in eigen huis van FC Zuidlaren zou verliezen. In Baflo lieten de Drenten echter de mogelijkheid liggen (1-1) om de titel alvast te vieren en in Spijk liep het bij de gastheren ook niet naar wens. En dus zal Poolster als derde in de reguliere competitie eindigen, met een periodetitel op zak en in ieder geval een verlenging van het seizoen.

* Poolster – HS ’88 2-2 (0-1). Sven Rosevink 0-1; Arno Oosterhof 0-2; Kevin Bijlsma 1-2; Jese Smit 2-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster poetst in slotfase achterstand weg"