Titels en podiumplaatsen voor TA Jan Ekema

Op de Europese kampioenschappen in Kroatie hebben de deelnemers van TA-Jan Ekema uit Appingedam goede resultaten weten te behalen.
Patrick van Wijk deed het uitstekend met een derde plaats bij de stijlpatronen (evenals zijn zoon Sylvian van Wijk), een eerste plaats met het puntstop sparen en een eerste plaats met het doorgaand sparren.

Bij het puntstop sparren kreeg Van Wijk onder anderen twee Russen als tegenstander, namelijk de favoriet Aleksandr Tugbaev en Almaz Gerfanov. Van Wijk volgde de aanwijzingen van zijn coach Jan Ekema uitstekend op. Beide Russen werden uitgeschakeld waarmee de eerste Europese titel binnen was.

Met het doorgaand sparren trof Van Wijk de op revanche beluste Rus Almaz Gerfanov in de finale weer. Van Wijk kwam met een ronde trap naar het hoofd op voorsprong te staan en door tactisch spel van coach Jan Ekema, wat perfect werd uitgevoerd, kwam de Rus er niet meer aan te pas en werd Van Wijk voor de tweede keer Europees kampioen.

Sylvian- en Sharyl van Wijk behaalden beiden bij het puntstop sparren een derde plaats. Bij het doorgaand sparren behaalde Sharyl van Wijk een tweede plaats en Sylvian van Wijk en Lennart Blaauw een derde plaats.

Overige prijswinnaars waren Lars Toet (twee keer tweede), Brandon Elkhuizen (twee keer derde) en Ilhame El Kafroune (twee keer derde). Zij behaalden dat allen met het sparren. Omdat een aantal deelnemers alweer op de terugweg was, kon niet iedereen meer voor de fotograaf poseren (foto: C. van Wijk).

No Replies to "Titels en podiumplaatsen voor TA Jan Ekema"