DWA/Argo blijft in race om kampioenschap

De korfballers uit Winsum en Bedum moesten zaterdag op bezoek bij NQL in Burdaard. De vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 16-13 te winnen. Na een ruststand van 5-7 lukte het ook nu om de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 11-19.

Er was een kleine wijziging in de basisopstelling van trainer-coach André Pettinga doorgevoerd. Yarin Smedema speelde op de plek van de afwezige Karen Oostmeijer. NQL startte scherp en zette al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. De Friezen maakten gebruik van de niet goed oplettende DWA/Argo-spelers.

Benjamin Pestoor wist als eerste de score voor DWA/Argo te openen. Na een tegendoelpunt van NQL verzilverde zijn broer Sam Pestoor even later een strafworp zodat het 3-2 werd. Nadat NQL voor 4-2 had gezorgd, kwam DWA/Argo op dreef. Nick Brandsma en Benjamin Pestoor brachten samen een gelijke stand van 4-4 op het scorebord. Na nog een doelpunt van NQL kwam DWA/Argo pas echt op gang. Door drie doelpunten op rij uit handen van Tom van der Laan en Natasja Schuuring (2x) gingen beide ploegen de rust in met een 5-7 ruststand.

Na de pauze ging DWA/Argo verder met scoren. Tom van der Laan schoot twee keer raak en zette daardoor 5-9 op het scorebord. NQL leek zich al snel over te geven, want na één doelpunt konden Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga, Lisette Hamminga en Nick Brandsma achter elkaar scoren. Hierdoor stond er een 6-14 stand op het scorebord. De wedstrijd was in deze fase beslist.

NQL en DWA/Argo speelden de wedstrijd uit, waarbij beide ploegen nog om en om tot goals kwamen. Opvallend wapenfeit was nog dat Yarin Smedema koelbloedig een strafworp verzilverde en verder maakte de meegereisde Ilse Kamstra ook nog haar debuut in het eerste team van DWA/Argo. Uiteindelijk sloot Tom van der Laan de wedstrijd af met twee treffers op rij. Hierdoor werd de eindstand 11-19 en DWA/Argo kon dus de punten mee terug nemen naar Winsum en Bedum.

Door dit resultaat blijft DWA/Argo koploper Harkema op de voet volgen. Er zijn nog drie lastige wedstrijden te gaan, voordat de competitie klaar is. Zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel tegen DTS. Dit duel begint om 15.30 uur. De week erna volgt dan de topper tegen koploper Harkema.

* Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (5x), Natasja Schuuring (4x), Nick Brandsma (3x), Benjamin Pestoor en Sam Pestoor (2x), Yarin Smedema, Lisanne Pettinga en Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:
Spannum	- Invicta/Frigro	15-19
NQL	- DWA/Argo		11-19
DTS	- SIM			29-12
DTL	- Harkema		14-16

Stand:
Harkema	         	11-18
DWA/Argo		    11-17
DTL			    11-15
DTS			    11-12
Invicta/Frigro		    11-10
Spannum		        11-10
NQL			    11- 5
SIM			    11- 1

No Replies to "DWA/Argo blijft in race om kampioenschap"