Inspirerende clinic van boksheld Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde was zondagmorgen te gast bij boksvereniging Appingedam. En dat heeft de club geweten. Men had de drie noordelijke districten uitgenodigd om een clinic bij te wonen die door de drievoudig Europees Kampioen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar gegevn zou worden.

Er kwamen zo’n vijfenzeventig deelnemers naar sporthal Eelwerd om samen met hem de fijne kneepjes van de bokssport te leren. Ook de publieke belangstelling was meer dan redelijk te noemen.

De meest succesvolle amateurbokser uit de Nederlandse geschiedenis was niet helemaal topfit vanuit Antwerpen naar Appingedam vertrokken, maar hij liet zich niet kennen. ‘Als je de opkomst in ogenschouw neemt en je ziet het enthousiasme van de mensen, dan vergeet je de pijntjes wel. Ik heb het met liefde gedaan’, sprak hij na afloop.

Vanderlyde wist op inspirerende wijze de aandacht van de deelnemers trekken. Er werd veel geoefend op techniek. De training werd hierbij onderbouwd door ervaringen uit Vanderlyde zijn eigen indrukwekkende loopbaan.

Na de training nam de sympathieke Vanderlyde ruimschoots de tijd om met de boksers op de foto te gaan en was er alle ruimte voor het uitdelen van handtekeningen.

Organisator boksvereniging Appingedam kijkt zeer tevreden terug op dit druk bezochte evenement. ‘De training die Vanderlyde gaf was van zeer hoog niveau en zowel het aantal deelnemers als de publieke belangstelling waren boven verwachting.’

No Replies to "Inspirerende clinic van boksheld Arnold Vanderlyde"