MFAC Loppersum klaar voor 38e Noorderrondrit

Op Hemelvaartsdag wordt voor de 38e keer de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 en 75 kilometer volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. Die leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen.

De sportieve deelnemers zien de Noorderrondrit als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op tweede
pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers, de afgelopen jaren mocht de MFAC Loppersum dan ook vele fietsers begroeten. Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets een van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

Voor de prestatietochten over 150 en 75 kilometer wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, aan de Bosweg 27. De tocht van 150 kilometer leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna
de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen.

De tocht over 75 km volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometertocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route wordt vervolgd via Bedum, Zuidwolde richting Groningen. Na Groningen gaan beide routes weer richting de startplaats Loppersum. De routes van 150 en 75 kilometer zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen in de kleedkamers van Sportclub Loppersum.

No Replies to "MFAC Loppersum klaar voor 38e Noorderrondrit"