Medailles voor roeiers Neptunus

De jeugd van Neptunus is afgelopen weekend weer in actie gekomen. Op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam werd een nationale roeiwedstrijd over twee kilometer gevaren.

Maarten Veninga startte daar op zaterdag met roeiers uit Assen en Groningen in een ongestuurde vier. Zij wisten de concurrentie op grote achterstand te varen en behaalden een ruime overwinning in het jongens 16-veld.

Eva Griep roeide, als bijna zestienjarige, mee met de lichte eerstejaars dames van de Groninger studentenvereniging Gyas. Het lukte nog niet om voor de prijzen mee te doen. Ze moesten genoegen nemen met een vijfde plaats in de B-finale.

Op zondag roeide Veninga met zijn Groningse roeimaatje Tijn in de twee. Na een gedegen voorwedstrijd plaatsten zij zich voor de A-finale. In de A-finale lagen zij na een matige start ruim 1500 meter op de derde plaats.

De versnelling die vlak voor de 1500 meter werd ingezet, bracht hen echter naar de tweede plaats vlak achter de winnende ploeg uit Assen, inderdaad hun ploeggenoten uit de vier.

Twee andere Neptunusleden, Anna Griep en Fons Folkers, waren op dat moment in Zwolle aan het roeien in het kader van de regiocompetitie. Griep bij de meisjes onder de veertien en Folkers bij de jongens 15 jaar en ouder. Griep won in de eenpersoonsboot en in de vier. Voor Folkers was er een medaille in de vier en in de twee.

Tijdens deze wedstrijden roeit de Neptunus-jeugd mee in ploegen van De Hunze uit Groningen omdat er op dit moment bij Neptunus onvoldoende jeugdroeiers zijn om een eigen team te maken.

No Replies to "Medailles voor roeiers Neptunus"