Voorbereiding toernooien NEC Delfzijl in volle gang

Op het sportpark Centrum in Delfzijl, thuisbasis van voetbalvereniging NEC Delfzijl, wordt over twee weken een begin gemaakt met een aantal grote toernooien.

Als vervolg op de geslaagde Paascup van vorig seizoen is nu gekozen voor een jeugdtoernooi in de zomer. Op zaterdag 8 juni is het de beurt aan de jeugdteams onder 7 jaar tot en met onder 12 jaar. Het toernooi is inmiddels vol met 62 jeugdteams uit de regio, waarvan elf eigen teams en daar is de vereniging erg trots op. Het wordt dan ook een sportieve dag in het Pinksterweekend. ‘We hebben de deelnemers van het toernooi en hun familie natuurlijk van de andere activiteiten tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl op de hoogte gebracht’, aldus de organisatie.

Men is tevens trots op het feit dat er gemeld kan worden dat de Jeugdcup is vernoemd naar Jannes Bosscher. ‘Om Bosscher te eren en zo vanuit de club onze dankbaarheid te tonen voor wat hij voor onze club heeft gedaan. Hij is vijf jaar terug overleden, vlak voor de formele fusie van onze club. Als oud-voorzitter heeft hij veel betekend voor het toenmalige Eems Boys. Hij heeft zich sterk gemaakt voor de fusie van Neptunia en Eems Boys tot NEC Delfzijl en heeft deze fusie mede vorm gegeven’, zegt het bestuur.

Op vrijdagavond 14 juni is het de beurt aan de dames 7×7 toernooi, waaraan de eigen VR1 en VR2 7×7 vanzelfsprekend ook meedoen. Net als vorig jaar wordt het vast weer een gezellig en leuk voetbalavondje.

Op zaterdag 15 juni volgt dan het slotstuk met de Meiden- en Dames-cup. Na de geslaagde editie van vorig seizoen, waaraan alleen MO17 meedeed, is het toernooi nu uitgebreid met alle meidenteams en dames 11×11. De eigen MO11, MO15, MO17 en VR3 komen die dag dan ook in actie met in totaal 21 teams.

No Replies to "Voorbereiding toernooien NEC Delfzijl in volle gang"