Kampioenskraker op sportpark van Zuidhorn?

We hebben het al vaker gezegd, de diverse voetbalcompetities zijn tot op de laatste speeldag superspannend. We hebben er een duel voor u uitgepikt en dat is de kraker tussen de nummers twee en drie, SC Loppersum en Zuidhorn, in de 3e Klasse C.

In die klasse is het Asser LTC de koploper. De Drenten hebben een punt voorsprong op SC Loppersum en een marge van twee punten op Zuidhorn. Er zijn wel wat scenario’s te bedenken die tot een spectaculaire ontknoping zouden kunnen leiden. Het meest eenvoudige is dat LTC van Be Quick weet te winnen. In dat geval blijven Zuidhorn en SC Loppersum van de titel verstoken en moeten ze via de nacompetitie zien te promoveren.

De thuisclub heeft nog een appeltje te schillen met het team van trainer Henk Buikema. In Loppersum kreeg het team van de ook in de regio niet onbekende trainer Kees Bouma, wiens laatste wedstrijd als coach een hele mooie kan worden, met 3-2 klop nadat men eerst nog met 1-2 aan de leiding was gegaan. Zuidhorner Jos Schultinga, maker van een van de twee treffers, kreeg in dat duel twee keer geel en dus rood. Jaap Jacobs was verantwoordelijk voor de andere goal. Namens SC Loppersum scoorden Cees bij de Leij, Joris Jurna en Kjell Posthumus.

Voor wat betreft SC Loppersum is ook dit seizoen er weer eentje die sterke gelijkenissen vertoont met voorgaande jaren. Op de drempel van het kampioenschap staan om dan in het zicht van de haven alsnog te stranden. Het overkwam de equipe van Henk Buikema al drie keer eerder.

De doelcijfers spreken tot nu toe in het voordeel van Zuidhorn, mocht het zo ver komen dat die de doorslag moeten geven. Van de drie kandidaten heeft SC Loppersum het slechtste doelsaldo (49-23). LTC doet het beter (61-21), maar Zuidhorn heeft de grootste marge (70-28). Als we de twee topschutters van beide ploegen tegenover elkaar zetten, zie je al een immens verschil. Jaap Jacobs (Zuidhorn) heeft er deze competitie al 31 in het mandje liggen en is dan ook de topschutter van 3C. Voor SC Loppersum is Joris Jurna de man die met scherp schiet, maar dat dit seizoen ‘nog maar’ 15 keer heeft gedaan.

Van het drietal kemphanen wist LTC twee keer (1-4 en 1-0) van SC Loppersum te winnen. Zuidhorn leed op eigen veld een 1-5 nederlaag en pakte in Assen een punt door met 1-1 gelijk te spelen.

Aan het einde van de middag zal duidelijk zijn hoe de kaarten zijn geschud. Laat Jaap Jacobs zich kronen tot onbetwiste topscorer van 3C en pikt hij meteen een titel mee? Zal SC Loppersum nog een keer boven zichzelf uit weten te stijgen en lukt het op de slotdag na een drietal mislukte pogingen toch nog om rechtstreeks te promoveren? Of is LTC tegen de druk bestand, behoudt het de minieme voorsprong die uiteindelijk voldoende blijkt te zijn om na enkele seizoenen in de tweede klasse terug te keren? U kunt er zelf getuige van zijn. De aftrap van het duel is om 15.00 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Kampioenskraker op sportpark van Zuidhorn?"