Farmsum pakt op slotdag kampioenschap in 5D

Farmsum heeft de titel in 5D op zak. Ook in Woldendorp ging het tegen gastheer WEO niet eenvoudig, maar dat had het team van trainer Daniël Venhuizen vooral aan zichzelf te wijten. Na een goed begin met voldoende kansen zakte het peil zienderogen. Vak voor de rust sloeg Farmsum echter alsnog toe om er na de hervatting nog twee treffers aan toe te voegen. Uiteindelijk leek het missen van opgelegde kansen de roodgelen bijna nog fataal te worden toen WEO tot 3-2 terug wist te komen. Over de hele wedstrijd bekeken had de brigade van trainer Bob Mulder echter te weinig laten zien om op nog meer aanspraak te kunnen maken.

Winnen in Woldendorp was het credo voor Farmsum, dat directe concurrent THOS van zich af moest zien te houden. Zij speelden in en tegen Warffum en moesten heel wat scoren om het doelsaldo van Farmsum te kunnen evenaren, laat staan te overtreffen.

Venhuizen had er alle vertrouwen in dat Farmsum het kampioenschap op eigen kracht zou weten te bemachtigen. In de eerste vijftien minuten lieten de bezoekers dan ook wel zien waar ze op uit waren. Een snelle goal zou voor rust in de gelederen zorgen, maar wilde niet vallen. Eerst was het Jan Bisschop die zich op doelman Derk Groenhagen stuk beet. Daarna leek Niels van Es dicht bij de openingstreffer, maar ook hij wist de bal niet tussen de palen door te krijgen. Marcel van Es was de volgende die het probeerde. Hij toucheerde echter de paal. In de rebound leek het voor Niels van Es vervolgens eenvoudig om te scoren, maar hij mikte naast.

Na die redelijk stormachtige openingsfase viel de wedstrijd stil. WEO kwam wat onder de druk uit, maar wist zich geen grote mogelijkheden te scheppen. Het bleef bij wat schoten van afstand, onder andere van Alexsander Klok en Daniël Boekee.

Net op het moment dat de ongeveer driehonderd toeschouwers zich aan de koffie tegoed wilden doen, sloeg Farmsum alsnog toe. Jan Bisschop ontdeed zich goed van zijn directe tegenstander en vond het gaatje dat tot succes moest leiden. Het speeltuig viel via binnenkant paal tegen het nylon: 0-1.

Na de doelwisseling was de eerste mogelijkheid voor WEO. Een steekbal van Niels Jansen leidde tot een voorzet van Daniël Boekee die door Alexsander Klok op een haar na werd gemist. Na een klein uur leek het pleit te zijn beslecht. Een uithaal van Reza Fambrene betekende 0-2 en niet veel later kopte André Strijbos een voorzet van Fambrene achter doelman Groenhagen: 0-3.

Het duel leek te zijn gespeeld, maar omdat Farmsum vervolgens weigerde verder weg te lopen en een vrije trap van Wouter Slager wel heel erg simpel door de slecht gemetselde Farmsumer muur sneed (1-3), leek er een leuke slotfase op komst te zijn. En dat werd het ook, want uit een corner van Slager kopte Niels Jansen zowaar de 2-3 binnen.

Even was het billen knijpen geblazen bij Farmsum, omdat WEO nu ineens wel erg veel haast kreeg om ook de gelijkmaker nog te produceren. De gasten hielden het echter droog en verzuimden daarna via Reza Fambrene en André Strijbos het duel definitief op slot te gooien. Paal en zijnet zaten een vierde Farmsumer treffer in de weg.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Khaled Mustafa uit Groningen werd duidelijk dat THOS niet verder dan een 2-2 remise was gekomen en dus kon de kampioensvlag gehesen worden. Namens de KNVB reikte Roelf Folkersma de kampioensmedailles en het bijbehorende certificaat uit.

* WEO – Farmsum 2-3 (0-1). Jan Bisschop 0-1; Reza Fambrene 0-2; André Strijbos 0-3; Wouter Slager 1-3; Niels Jansen 2-3.

No Replies to "Farmsum pakt op slotdag kampioenschap in 5D"