NEC Delfzijl verlengt verblijf in tweede klasse

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie is NEC Delfzijl er in geslaagd om het verblijf in de tweede klasse te prolongeren. Op het eigen sportpark Centrum versloegen de Havenkanters het bezoekende Omlandia. De Ten Boersters werden met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Zij zullen zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven.

Het spel werd al snel op de wagen gezet door de gastheren. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten keek Omlandia al tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Dion Zimmerman viel in de rebound voor de voeten van Thijs Sonneveld en dat betekende 1-0. Een prima start voor de mannen van trainer Kees Pranger, die de problemen voor Omlandia daarmee alleen maar groter maakten.

De marge zou al vrij snel verdubbeld worden toen Edwin Hodzic aan een solo begon en deze met een doelpunt wist te bekronen: 2-0. Aan de kant van NEC Delfzijl kon dus rustig van een vliegende start gesproken worden.

De gastheren bleven de druk op de ketel houden en dat leverde meestal snel balbezit op. Centrale verdediger Dennis Loer van Omlandia had het er maar druk mee, maar wist zich wel af en toe onder de druk uit te spelen en af en toe voor wat ruimte te zorgen.

NEC Delfzijl liet zich na de bliksemstart wat inzakken, waardoor Omlandia wat dreiging kon ontwikkelen. Het ontbrak echter vaak aan de voortzetting om de thuisclub echt in de verlegenheid te kunnen brengen. Wel moest er af en toe bij corners kordaat worden ingegrepen.
Met goed positiespel en dito aanvallen trok NEC Delfzijl de wedstrijd in het laatste deel van de eerste helft weer naar zich toe. Gescoord werd er echter niet meer voor de thee.

Vanwege de gunstige tussenstand besloot Pranger een tweetal wissels toe te passen. Elsin Yilmaz en Daniël Clarke Acaster kwamen in het veld voor Nick Koolhof en Daniël de Boer. Bij Omlandia verscheen Martin Oudman binnen de lijnen. Acaster mocht nog een keer komen opdraven, voor wat voorlopig zijn laatste optreden zal zijn. Hij gaat namelijk op wereldreis.

Ook na de doelwisseling bepaalde NEC Delfzijl het wedstrijdbeeld, waarbij het gevaar vooral van de flanken kwam. Mocht Omlandia de illusie hebben dat er nog wat te halen viel in Delfzijl, dan werd deze gedachte al snel aan barrels geschoten. Cristian Lambeck schudde de man van het scorebord wakker en liet de stand op 3-0 zetten. Aan de treffer ging een knappe individuele actie vooraf. Lambeck begon ter hoogte van de middenlijn aan een solo en liet zich door niets of niemand afstoppen.

Namens de bezoekers was het Martin Oudman die nog twee mogelijkheden kreeg. Hij weet hoe je een vrije trap moet nemen, maar Oudman had de pech dat een handsbal in de muur de eerste poging elimineerde, terwijl een tweede door goalie Robbin Kuipers onschadelijk werd gemaakt.
Na driekwart wedstrijd was het de goed op dreef zijnde Edwin Hodzic die de eindstand op 4-0 wist te bepalen. Ook nu ging er een solo aan de treffer vooraf.

NEC Delfzijl mag zich opnieuw opmaken voor een verblijf in de tweede klasse en is nu klaar met het seizoen. Omlandia kan de voetbalschoenen nog niet opbergen. De witblauwen moeten zaterdag opnieuw aan de bak en wel tegen SV Nieuwleusen. Dat eindigde als op een na hoogste periodekampioen op de derde plaats in de 3e Klasse D en komt dus naar Ten Boer.

* NEC Delfzijl – Omlandia 4-0 (2-0). Thijs Sonneveld 1-0; Edwin Hodzic 2-0; Cristian Lambeck 3-0; Edwin Hodzic 4-0.

No Replies to "NEC Delfzijl verlengt verblijf in tweede klasse"