Winsum pakt vervangende periodetitel

Eersteklasser Winsum kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Na de 3-2 zege op Gorecht is Noordscheschut de eerste hindernis die genomen moet worden om promotie af te dwingen. Op het eigen sportpark aan de Schouwerzijlsterweg ging het alles behalve soepeltjes tijdens het laatste reguliere competitieduel. Er moest namelijk een 0-2 achterstand weggewerkt worden.

Het duel was nog niet echt lang onderweg toen Winsum al een kans kon laten noteren. Kay Bootsma probeerde doelman Bouwkamp te verrassen met een schot in de bovenhoek, maar de sluitpost was op zijn hoede. Enkele minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Twan Boersma probeerde het van afstand en had meteen succes: 0-1. Er stond nog geen kwartier op de klok of de toeschouwers hadden opnieuw iets om over na te praten. Foutief uitverdedigen van Winsum leidde tot balbezit van Hein van Marrum, die de slordigheid resoluut afstrafte: 0-2.

Winsum moest in de achtervolging en het duurde niet echt lang alvorens men de aansluiting had gevonden. Kay Bootsma plantte zijn hoofd onder de bal en gaf Bouwkamp het nakijken: 1-2. Vanaf dat moment werd de druk op de defensie van Gorecht opgevoerd, maar bleven goals vooralsnog uit omdat Bouwkamp niet van zins leek zich nog een keer te laten verschalken.

Het was aan de sluitpost te danken dat Winsum lange tijd niet kreeg war het eigenlijk toen al recht op had. En toch zou de gelijkmaker vallen. Na pogingen van Thomas Kauw en Rogier Krohne, was het laatstgenoemde die een prima aanval van een fraai slotakkoord voorzag en dus stond de dik verdiende 2-2 op het scorebord.

De thuisclub had zich knap teruggevochten en kon er in de tweede helft weer een echte wedstrijd van maken. Dat de belangen groot waren, bleek na de doelwisseling al snel. Winsum ging nadrukkelijk op jacht naar de voorsprong, wetende dat de nacompetitie gloorde. Wouter Bloem was de eerste die zijn geluk beproefde, maar schoof een opgelegde mogelijkheid terzijde. Hij had de verkeerde kant van de paal uitgezocht.

Het tweede bedrijf was nog geen uur onderweg toen Bloem andermaal de mogelijkheid kreeg om de trekker over te halen. Nu slaagde hij wel in zijn opzet en dus zat Winsum op dat moment op rozen: 3-2. De gastheren hadden het zich daarna erg gemakkelijk kunnen maken door het duel vroegtijdig te beslissen, maar het benutten van kansen bleek niet het sterkste wapen te zijn.

Omdat ook Gorecht niet meer tot scoren wist te komen, kon Winsum uiteindelijk de vuisten ballen. Het doel was bereikt, nacompetitievoetbal was een zekerheid. En daarin wacht nu dus Noordscheschut.

Als je alleen maar naar de cijfers kijkt van de laatste ontmoetingen tussen beide clubs, dan is Winsum in het voordeel. De ploegen kwamen elkaar de afgelopen jaren vier keer tegen en in alle gevallen ging de winst naar de Noord-Groningers. Aan statistieken heb je echter niet zo veel. Het zal op het veld moeten gebeuren. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.

* Winsum – Gorecht 3-2 (2-2). Twan Boersma 0-1; Hein van Marrum 0-2; Kay Bootsma 1-2; Rogier Krohne 2-2; Wouter Bloem 3-2 (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Winsum pakt vervangende periodetitel"