Dylano Hendriks bokst onbeslist op Drents boksgala

Dylano Hendriks en Maurus Paulus hebben afgelopen weekeinde, namens boksvereniging Appingedam, op het Drents boksgala in de Bonte Wever in Assen gebokst. Een groots opgezet gala rondom de profpartij van de Smildenaar Ben Tingen. Tingen sloot de partij overigens winnend af door KO in de vierde ronde.

Hendriks nam het op tegen tegen Ray Baart van Boxing by Kasap. Beide boksers begonnen in een hoog tempo. Er waren felle slagenwisselingen van beide kanten. Hendriks hield goed het midden van de ring en leek de eerste ronde met een klein verschil in zijn voordeel af te sluiten. De tweede ronde begon Baart wat feller te worden. Hendriks hield echter goed stand en wist goed mee te boksen en ook zijn punten te pakken.

In de laatste ronde leiten beide boksers zien over een uitstekende conditie te beschikken. Ook nu weer fel boksen van beide kanten. Na de laatste gongslag was het zeer spannend wat de uitslag zou worden. De jury beoordeelde de partij als onbeslist.

Maurus Paulus bokste tegen de Duitser Patrick Busch. Bush kwam als een stoomlocomotief naar voren en Paulus leek niet lekker in zijn ritme te komen. Een combinatie rechtse directe linker hoek van de Duitser trof doel waardoor Paulus acht tellen kreeg te verwerken. Hij kon zich hier niet tijdig van herstellen wat hem opnieuw acht tellen opleverde. Hierop staakte de scheidsrechter het gevecht in het voordeel van Busch.

Met een mooie onbeslist en een verliespartij keerde het Damster team huiswaarts met voldoende stof om op te trainen in de aanloop naar volgende wedstrijden.

No Replies to "Dylano Hendriks bokst onbeslist op Drents boksgala"