Hardloop4Daagse Delfzijl groot succes

De Hardloop4Daagse die van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei in Delfzijl werd gehouden, is een groot succes geworden. Er deden maar liefst 135 deelnemers mee aan de tweede uitvoering van dit evenement.

‘We kunnen van een succesvolle tweede editie spreken’, meent Margriet van Angelen van de organiserende Atletiekvereniging Fivelstreek. ‘Er liepen in totaal 135 hardlopers mee en dat is meer dan vorig jaar. De groei zit er dan ook in. Opvallend was ook dat er meer jeugd meeliep. Daar ben ik heel blij mee.’

Iedere avond werd er een andere route van 2,5 kilometer om en nabij het Sportpark Centrum uitgezet. Deze routes werden zeer gewaardeerd. Van Angelen: ‘De routes en het mooie weer waren zeker ingrediënten van het succes en zorgden ervoor dat de deelnemers bleven lopen. Ook zag je spontaan gelegenheidsgroepjes ontstaan.’

De sfeer werd op de laatste dag nog extra verhoogd door de streetband Kleintje Mina. De nieuwe streetband van muziekvereniging Koningin Wilhelmina bracht bekende nummers ten gehore en dat werkte heel aanstekelijk. De deelnemers liepen tussen de 5 en 20 kilometer. ‘En dat is een hele prestatie’, vindt Van Angelen.

‘Het doel van de Hardloop4Daagse is dan ook weer geslaagd. We hebben de hardloopsport goed op de kaart gezet. Mensen hadden het er over en dat is goed. We maken ons alweer op voor een derde editie. Dat doen we met een commissie, waarbinnen het prettig samenwerken is. Ook zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig hoeven we ons daar weinig zorgen over te maken.’ En dus kon achteraf geconcludeerd worden dat men vol vertrouwen in de toekomst kijkt (foto: Linda van Vliet).

No Replies to "Hardloop4Daagse Delfzijl groot succes"