Lopers Artemis in Groningen en Oosterwolde

Met een eerste plaats voor Miranda Vink uit Winsum op de 5 kilometer bij de vrouwen 40-plus en voor Simone Binnema uit Eenrum op de 10 kilometer bij de vrouwen 50-plus en een tweetal top tien plaatsen op de 10 kilometer kwam Artemis gisteren in de Reitdiephavenrun in Groningen prima voor de dag.

Deze run, georganiseerd door de bewonersorganisatie Reitdiepwijk, is de vierde loop in een serie van negen wedstrijden van het Loopcircuit Noord-Groningen. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer. De organisatie telde op beide afstanden totaal 250 deelnemers. Een straffe wind bepaalde het weerbeeld. De start en finish vond plaats in het winkelgebied van de Reitdiephaven. De routes voerden de deelnemers onder andere langs het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal.

Miranda Vink liep haar eerste 5 kilometer onder de vlag van Artemis en bekroonde dit met een uitstekende eerste plaats bij de vrouwen 40 plus in een hele knappe tijd van 21.44 minuten. Haar voorsprong op de nummers twee en drie in deze categorie bedroeg respectievelijk 2.21 en 5.55 minuten. Met haar eindtijd behaalde de Winsumse tevens een derde plaats bij de vrouwen overall.

Op de 10 kilometer telde Artemis vier deelnemers. Simone Binnema was met grote overmacht de snelste bij de vrouwen 50 plus in een keurige 46.29 minuten. Haar naaste belagers finishten op respectievelijk 11.34 en 17.57 minuten. Bij de vrouwen overall eindigde de Eenrumse op de vijfde plaats. Wim Ammeraal uit Leens werd twaalfde bij de mannen 50 plus in 46.17 minuten. Bij de mannen 60 plus vinden we de stad-Groningers Bert Hulsing en Roelof Olthof als zesde en achtste terug in de uitslagen. Hun tijden waren 52.45 en 54.05 minuten.

Trainer Ben Stellingwerf uit Bedum werd eerste op de 10 kilometer bij de mannen senioren in 28.36 minuten. Een Nederlands record, ware het niet dat al snel bleek dat door het missen van het eerste door de wind dubbelgeslagen richtingbord er bij de finish slechts 8.7 kilometer waren afgelegd. Verder een prima georganiseerde wedstrijd van vakkundig commentaar voorzien door speaker Harm Noor.

De lsv Invictus uit Appelscha organiseerde zondag vanuit het Oosterwolde voor 40 deelnemers, waaronder Gerik Mik uit Sint Annen, een kleinschalige marathon, die zowel solo als duo kon worden gelopen. Deze marathon werd gehouden in het westelijke en noordelijke gedeelte van de gemeente Ooststellingwerf. Het gevarieerde en autovrije parcours met start en finish in Oosterwolde leidde de deelnemers door en langs het stroomgebied van de Tjonger, de groene weilanden en via de buurtschappen Moskou en Petersburg door natuurgebied Het Blauwe Bos.
Gerik Mik startte met nog tien lopers solo op de marathon. Hij voltooide zijn 103e marathon onder de vlag van Artemis in 4.47.42 uur, goed voor de tiende plaats. ‘Mooie ronde, mooi weer, iets te warm. Na de finish vielen de eerste regendruppels pas’, aldus Mik (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Lopers Artemis in Groningen en Oosterwolde"