Reserves NEC Delfzijl sluiten seizoen swingend af

Op het sportpark Centrum in Delfzijl klonken zaterdagmiddag de klanken van Beatzzz on Tour met deejay Feike van den Berg. Het was feest en dat wilde men bij NEC Delfzijl laten weten ook. Natuurlijk was er grote opluchting nadat de hoofdmacht zich veilig had gespeeld door een mooie 4-0 overwinning op Omlandia maar niet in het minst nadat eerder op de middag het tweede elftal, na een meer dan verdienstelijk seizoen, een periode in de wacht had weten te slepen door als derde in de reserve 1e klasse te eindigen.  

Een meer dan knappe prestatie in een zware klasse met sterke teams. De start van het seizoen was ronduit spectaculair. NEC Delfzijl 2 wist als enige lang in het spoor van HZVV 2 blijven, de ploeg die dit jaar voor alle teams een maatje te groot was en met groot verschil kampioen is geworden. Na de acht wedstrijden waaruit de eerste periode bestond, stond NEC Delfzijl 2 nog zonder verlies op de tweede plaats met twintig punten.  Mooie overwinningen waren er van 1-5 en 1-6 tegen respectievelijk Groen Geel 2 en SC Genemuiden 3.

Daarna brak een moeilijke fase aan. Het succes eiste zijn tol en een aantal spelers schoof door naar het eerste team. Tevens was er blessureleed.  Het team werd behoorlijk op de proef gesteld. Drie nederlagen op rij brachten het vertrouwen aan het wankelen, des te knapper was het herstel want in de volgende acht wedstrijden werd niet meer verloren en een reeks van zeven overwinningen op onder anderen Bedum 2 en Gorecht 2 werd afgesloten met een meer dan verdienstelijke 1-1 tegen het oppermachtige HZVV 2.

Inmiddels waren de boys weer opgerukt naar de tweede plaats. In een onderling gevecht met nummer drie Bedum ging het helaas mis en stond de ploeg na zestig minuten met tien man in het veld door een aantal blessures op rij. Het werd uiteindelijk 0-3 en daarmee kwam de eventuele winst van een periode in gevaar. Temeer omdat de Weide 2 met een stevige opmars bezig was en NEC Delfzijl begon de bedreigen.

De mannen van Peter Bult, die zijn trainersloopbaan moet beëindigen door een nieuwe baan en opleiding, hielden het hoofd koel en stelden zaterdag de derde plaats en een periode veilig door met 2-0 van SC Genemuiden 3 te winnen. Een prestatie van formaat die een groot compliment verdient aan het team en staf.

Zaterdag reist het gezelschap af naar Noordscheschut om daar de degens te kruisen met Noordscheschut 2. De reserve-hoofdklasse lonkt. Het bleef overigens nog lang onrustig op het sportpark Centrum.

No Replies to "Reserves NEC Delfzijl sluiten seizoen swingend af"