Topseizoen voor turnsters GAV-Unitas

Het is een fantastisch seizoen geweest voor de vijftien selectie-turnsters van GAV-Unitas uit Usquert. Ze kwamen op verschillende voorwedstrijden, plaatsingswedstrijden, provinciale kampioenschappen en toestelfinales in actie seizoen. Ze wisten maar liefst 31 medailles te scoren. Roxanne Lantinga kon door een knieblessure niet aan alle wedstrijden deelnemen.

De laatste wedstrijd was 18 mei in Groningen. Hier konden de turnsters per toestel een medaille behalen. In de eerste wedstrijd lukte het Yvon van Alteren de gouden medaille mee naar huis te nemen op het toestel sprong. Romy Bakker wist op alle vier de toestellen een medaille te scoren. Nienke Lambers pakte het goud op balk en zilver op sprong. Helaas moest Molenberg de balk twee keer vroegtijdig verlaten en eindigde op de zesde plaats.

Tijdens de tweede wedstrijd kreeg Ina Hoff twee keer het brons omgehangen voor brug en balk. Op vloer scoorde ze erg goed en mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Manique Spijk scoorde op haar lievelingstoestel het hoogste cijfer van allemaal en dat werd ook met de gouden medaille beloond.

Celine Veening turnde ook in de tweede wedstrijd. Ze had zich geplaatst voor alle vier de toestelfinales. Ze won brons op vloer en mocht het goud in ontvangst nemen op sprong en balk.

De laatste turnster die dit seizoen in actie kwam was Manon Koning. Ze mocht aantreden op brug en vloer. De concurrentie was sterk en Koning eindigde met vloer op de zevende plaats. Haar oefening op brug leverde een zesde plaats op. Trainster Linda Uilhoorn en assistent Jamie Glaudemans kijken terug op een geslaagd seizoen. Het is volgens het duo nu tijd om weer hard te trainen voor volgend seizoen.

Op de foto staan (achterste rij) vanaf links: Nienke Lambers, Celine Veening, Lianne Molenberg, Manique Spijk, Ina Hoff, Manon Koning, Sterre Wierenga en Marre Tuininga. Voorste rij van af links: Jente Slob, Yvon van Alteren, Julia Boerma, Roxanne Lantinga, Romy Bakker, Jasmijn de Winter en Sam de Heus.

No Replies to "Topseizoen voor turnsters GAV-Unitas"