Straf Nieuweschans verminderd, BNC het haasje

De commissie van beroep van de KNVB heeft er voor gezorgd dat vijfdeklasser Nieuweschans alsnog de nacompetitie in gaat. Er waren de club aanvankelijk vijf punten in mindering gebracht na de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Farmsum. Die straf is verminderd tot één punt, waardoor niet BNC, maar Nieuweschans om promotie naar de vierde klasse mag voetballen.

De puntenaftrek vormde onderdeel van een straf waarbij een boete van enkele honderden euro’s en een drietal schorsingen werden uitgedeeld. Tijdens het paasweekeinde liep het duel met Farmsum compleet uit de hand nadat scheidsrechter Jan van Leeuwen uit Stedum een doelpunt aan Farmsum had toegekend. Hij staakte het duel nadat hij bedreigd, geslagen en geschopt was. In deze zaak loopt nog steeds een aangifte wegens mishandeling. Waarom de beroepscommissie de puntenaftrek heeft verminderd, is niet duidelijk.

In Finsterwolde zullen de druiven uitermate zuur zijn. Afgelopen weekend dacht men zich nog van nacompetitievoetbal te hebben verzekerd, maar daar wordt nu dus een vette streep door getrokken. Nieuweschans blijft door de ingreep van de beroepscommissie boven BNC staan en is aangemerkt als winnaar van de derde periode.

De grensbewoners spelen komende zondag op eigen veld tegen Oosterstreek, dat over twee seniorenteams beschikt en als vierde in de 5e Klasse C zondag wist te eindigen. De Friezen pakten in die klasse de eerste periodetitel.

5 Replies to "Straf Nieuweschans verminderd, BNC het haasje"

 • comment-avatar
  Marcel mei 30, 2019 (18:34)

  Tuurlijk……. Ga geweld tegen scheidsrechter belonen.!!!! Manmanman

 • comment-avatar
  Wiepko Groot mei 30, 2019 (19:49)

  Je geeft de v v. Nieuweschans 5 punten in mindering wegens wanordelijkheden in de wedstrijd tegen de v v. Farmsum, je laat afgelopen zondag BNC een periodetitel vieren en vervolgens breng je de puntenaftrek terug naar 1, waardoor niet BNC maar de grensbewoners alsnog promotiewedstrijden spelen voor een plek in de 4e klasse! KNVB; afd. Noord waar zijn jullie mee bezig?

 • comment-avatar
  Hans Oost mei 30, 2019 (20:57)

  Belachelijk besluit. En dat met die aangifte zal ook wel met een sisser aflopen. We leren dus helemaal niks van voorgaande incidenten. Nieuweschans moet zich schamen.

 • comment-avatar
  Kritisch mei 31, 2019 (22:55)

  Terecht… mede dankzij bedenkelijke berichtgeving van eemsmondsport is deze zaak flink opgeklopt

  • comment-avatar
   EemsmondSport juni 1, 2019 (00:29)

   Normaliter reageren we niet zo snel, maar in dit geval moet het toch maar even. Kunt u aangeven waar de berichtgeving een ‘bedenkelijke’ tendens heeft gekregen? Dan horen we graag de argumenten. Wij denken dat de club ontzettend blij mag zijn met de straf die men uiteindelijk heeft gekregen. Het is natuurlijk ook maar net met welke ogen en door wiens bril je naar een wedstrijd zit te kijken. Iedere objectieve toeschouwer zal meteen beamen dat er maar één schuldige is aan te wijzen in deze uitermate bedenkelijke kwestie. Geweld en bedreigingen gebruiken tegen iemand zonder wiens inbreng clubs helemaal niet kunnen voetballen. Dat kun je alleen maar veroordelen. Wie er anders over denkt heeft niet het vermogen om te zien wat zijn of haar club door eigen leden wordt aangedaan. Wij weten niet waarom men bij de voetbalbond de eerder opgelegde straf deels heeft teruggedraaid. Wij hoeven dat ook niet te weten. We hebben de uitbarstingen van ‘onsportief gedrag’ met eigen ogen kunnen zien en op beeld vastgelegd. Iemand die daar iets anders in meent te kunnen ontdekken, nodigen we graag uit om ons op onze fouten te wijzen.

   Redactie EemsmondSport Delfzijl