Eerste Topschuttersbokaal EemsmondSport uitgereikt

In het pand van Sporthuis Winsum, hoofdsponsor van EemsmondSport, zijn vrijdagavond de prijzen uitgereikt die bij de eerste editie van de Sporthuis Winsum Topschuttersbokaal horen. Zeester-spits Vince van der Veen kreeg uit handen van Bram Veldhuis de gloednieuwe trofee overhandigd.

Bitterballen, muziek en een prijsuitreiking. Er was niets aan het toeval overgelaten om de overhandiging van de Topschutterslijst een beetje feestelijk aan te kleden. Vince van der Veen was, ondanks het feit dat het al een poosje duidelijk was dat hij de bokaal in de wacht zou slepen, toch aangenaam verrast. ‘Het is hartstikke mooi om zo’n bokaal te winnen’, sprak de man die er dit seizoen maar liefst 45 scoorde voor de vijfdeklasser uit Zoutkamp. Hij bleef nummer twee Danny Blaauw van SC Scheemda (32), die niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn, 13 treffers voor. Nummer drie Martijs Delker van het Uithuizer Noordpool UFC scoorde dit seizoen 25 doelpunten.

Van der Veen liet weten dat hij er alles aan zal doen om de bokaal te verdedigen. En dat dit bij Zeester zal gebeuren is voor hem wel duidelijk. Je zou denken dat elke club een dergelijke goalgetter wel kan gebruiken, maar daar wil de prijsschutter niks van weten. ‘Ik ben een rasechte Zoutkamper en zal Zeester altijd trouw blijven. Dat is mijn club’, zei de winnaar.

Voor Delker was de derde plaats ook een eervolle. ‘Natuurlijk is het hartstikke mooi als je een dergelijke prijs wint. Waarbij ik overigens wel wil zeggen dat je het niet alleen doet. Maar goed, ik ben er wel erg blij mee’, aldus de man die zijn heil volgend seizoen elders zoekt. ‘Ik wil het graag een trapje hogerop proberen en verkas naar SV De Heracliden. Dan moet ik daar maar proberen om weer zo vaak te scoren’, aldus de spits.

Namens Sporthuis Winsum zei Bram Veldhuis dat de uitreiking van de bokalen een stukje waardering is voor de geleverde prestaties. Voorzitter Nanko Kiel van EemsmondSport is van mening dat de opzet niet gewijzigd hoeft te worden. ‘Wij vinden dat we met het huidige systeem op de goede weg zijn. Niet klakkeloos de doelpunten optellen, maar ook rekening houden met het aantal gespeelde wedstrijden en het niveau waarop men speelt. Tegen Vince van der Veen was echter geen kruid gewassen. Misschien krijgt hij volgend seizoen wat meer tegenstand.’

No Replies to "Eerste Topschuttersbokaal EemsmondSport uitgereikt"