DWA/Argo neemt leiding over van Harkema

Voor de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum stond zaterdag de wedstrijd tegen Harkema op het programma. De inzet was duidelijk Bij winst zouden de Noord-Groningers de leidende positie overnemen. Harkema had een punt voorsprong en dus kon DWA/Argo aan de slag. Na een matige eerste helft gingen beide ploegen met 5-5 de rust in. DWA/Argo wist in de tweede helft aan het langste eind te trekken en het hoofd koel te houden. Uiteindelijk werd met 14-15 gewonnen.

Er was een kleine wijziging, want trainer-coach André Pettinga was afwezig. Zijn rol werd ingevuld door Roelf Smedema. DWA/Argo begon scherp aan de wedstrijd en wist meteen 0-1 te scoren door een treffer van Nick Brandsma. Nadat Harkema de gelijkmaker scoorde, zorgden Tom van der Laan, Lisette Hamminga en Benjamin Pestoor voor 1-4. Het leek wat makkelijk te gaan en er waren van beide kanten ook weinig doelpunten de eerste helft.

Bijzonder was dat de scheidsrechter beslissingen nam, waarbij het voor DWA/Argo niet duidelijk was waar hij voor floot. Het resulteerde zelfs in een gele kaart voor Benjamin Pestoor die in de ogen van DWA/Argo geheel onterecht werd gegeven. Harkema wist gebruik te maken van het feit dat er bij DWA/Argo veel werd afgefloten, en kwam met twee treffers terug tot 3-4. Sam Pestoor maakte de 3-5, maar Harkema kon voor de rust nog twee treffers maken waardoor beide ploegen met een stand van 5-5 de kleedkamers in gingen.

Na de rust maakte Tom van der Laan zijn tweede treffer en zette zo de stand op 5-6. Hierna kreeg de wedstrijd een ommekeer want Harkema maakte drie goals op rij, waardoor er 8-6 op het scorebord stond in het voordeel van de Friezen. Lisette Hamminga scoorde de 8-7, maar opnieuw betekende een treffer van Harkema dat er weer een verschil van twee doelpunten was. Gert-Jan Stulp was inmiddels binnen de lijnen gekomen en hij werd zeer belangrijk voor de gasten. Hij scoorde twee treffers op rij waardoor de stand weer in evenwicht kwam bij 9-9.

Opnieuw was het echter Harkema dat een voorsprong wist te nemen. Door drie treffers van de Friezen werd het 12-9. DWA/Argo zette alles op alles om terug te komen en dit lukte door goed verdedigingswerk en goede aanvallen op te zetten. Nick Brandsma scoorde en Sam Pestoor maakte twee treffers waardoor er een gelijke stand van 12-12 was. Natasja Schuuring zette vervolgens 12-13 op het scorebord. Wederom kon het nog alle kanten op gaan en dat gebeurde want Harkema wist weer de gelijkmaker te maken, 13-13.

De wedstrijd ging een spannende laatste fase in, maar DWA/Argo maakte twee treffers uit handen van Tom van der Laan en Lisette Hamminga waardoor men op het laatste moment met twee treffers verschil voor kwam te staan. Harkema maakte nog wel de 14-15, maar de scheidsrechter floot bij deze stand af.

DWA/Argo kon met de winst terug naar huis. Een belangrijke overwinning, want men is Harkema nu op de ranglijst voorbij gestoken. De ploeg uit Winsum en Bedum is koploper in deze poule. Met nog één laatste wedstrijd te spelen is DWA/Argo dicht bij het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de 2e klasse.

Op zaterdag 15 juni zal DWA/Argo haar laatste wedstrijd van dit seizoen spelen in een thuisduel tegen Spannum. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden want, in de zaal was het juist Spannum dat er in de slotwedstrijd tegen DWA/Argo met het kampioenschap vandoor ging. Het duel begint om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Sam Pestoor, Tom van der Laan en Lisette Hamminga (3x), Nick Brandsma (2x) en Gert-Jan Stulp (2x), Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring (1x).

Uitslagen:
Harkema		 DWA/Argo		14-15
Spannum		- NQL			16-15
Invicta/Frigro	- SIM			20- 8
DTL		- DTS			14-11

Stand:
DWA/Argo		    	13-19
Harkema			        13-18
DTL				    13-17
Spannum			        13-14
Invicta/Frigro			    13-14
DTS				    13-14
NQL 				    13- 7
SIM				    13- 1

No Replies to "DWA/Argo neemt leiding over van Harkema"