Mamio duidelijk te sterk voor Poolster

In de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse moest Poolster uit Spijk zaterdag in Groningen aantreden tegen herkanser Mamio uit 3C. Het krachtsverschil was te groot. De geelzwarten kregen met maar liefst 5-1 op de broek.

Na een gelijk opgaand begin was het Mamio dat in de 12e minuut tot scoren wist te komen. Een aanval over de rechterkant, waarbij niet fel genoeg werd ingegrepen door de verdediging van Poolster, werd panklaar neergelegd en vervolgens tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Daarna was het vooral Mamio dat aan de bal was. Poolster liet de gastheren te veel voetballen en was niet fel genoeg in de duels. Dat paste precies in het straatje van de thuisclub, die het veldoverwicht in de 32e minuut met nog een treffer wist te bekronen: 2-0.

Na de thee begonnen de mannen van Jaap Danhof veel feller. Dat leidde in de 49e mnuut tot de eerste echte kans voor de Spieksters. Een actie van Jesse Smit deed de bal bij Johan de Groot belanden, maar die miste de mogelijkheid. In de 65e minuut was het dan wel raak. Een prima actie van Kevin Bijlsma aan de linkerkant leidde tot een voorzet vanaf de achterlijn, waarna Johan de Groot de bal feilloos binnen wist te koppen: 2-1.

Poolster ging op zoek naar de gelijkmaker en daardoor ontstonden er aan beide kanten mogelijkheden. Mamio raakte in de 67e minuut de paal en in de tegenaanval ging Kevin Bijlsma alleen op de keeper af. Hij besluit het klusje elf te klaren, maar de inzet werd gestopt door de doelman van Mamio.

Er kwam steeds meer ruimte op het veld en dat was koren op de molen van de balvirtuozen uit de Stad. Het lukte Poolster niet om overal kort op te zitten en dat gaf de Groningers de mogelijkheid om steeds de vrije man te vinden en met individuele acties mensen uit te spelen. Een van deze acties leidt in de 69e minuut tot de 3-1. De bal werd vanaf rechts voor het doel van Poolster gepompt. De afscheid nemende Jeroen de Groot kon er net niet bij, waarna het speeltuig opnieuw tegen het nylon kletste: 3-1.

Poolster gaf niet op en bleef de aanval zoeken. Dat leverde wel wat kleine kansjes op, die echter allemaal verkeerd vielen. Met nog een kwartier op de klok viel de beslissing. Een diepe bal wordt door een speler van Mamio met buitenkant rechts achteloos verlengd en viel bij de tweede paal binnen: 4-1. De wedstrijd was gelopen en Poolster verslagen. Zeven minuten voor het einde viel ook nog de 5-1 en dus was Mamio uiteindelijk de terechte winnaar van deze wedstrijd.

Poolster is nu klaar met het seizoen, waarin het een matige start kende, vervolgens een indrukwekkende serie wist neer te zetten, maar op het laatst te kort kwam om nog echt om de hoofdprijs mee te kunnen doen. Voor Jaap Danhof en de zijnen wordt het vooruit kijken naar het volgende seizoen, waarin een aantal vaste waarden er niet mer bij zullen zijn. Er loopt echter talent genoeg rond in Spijk om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Mamio duidelijk te sterk voor Poolster"