Sarél de Jong geeft les aan jeugd NEC Delfzijl

Wereldkampioene kickboksen Sarél de Jong uit Meedhuizen geeft regelmatig demonstraties en clinics aan groepen kinderen die met haar tak van sport kennis willen maken. Nog niet zo lang geleden kreeg ze een aantal meiden van NEC Delfzijl op bezoek.

Ze kan het allemaal behapstukken en vindt het nog leuk ook. ‘Het is mooi om die kinderen bezig te zien. Hen een stukje beleving bij te brengen en te laten zien dat het best een pittige sport is. Kickboksen vergt niet alleen doorzettingsvermogen. Je moet een puike conditie hebben en kunnen incasseren’, aldus De Jong.

De titelverzamelaar heeft het er maar druk mee, maar beleeft er veel plezier aan. Naast het geven van clinics en demo’s heeft ze uiteraard ook haar eigen winkel waarop ze moet passen. Komende zaterdag staat Sarél de Jong in MartiniPlaza in Groningen, waar ze haar wereldtitel onder 64 kilogram gaat verdedigen in een gevecht met De Ruiter. Over haar intenties is ze duidelijk. Winst is het enige dat telt en gelet op voorgaande gevechten kan De Ruiter op een pittige tweestrijd rekenen.

 

No Replies to "Sarél de Jong geeft les aan jeugd NEC Delfzijl"