Eerste editie Pinkstertrail door Delfzijlster gebouwen

In Delfzijl wordt zaterdag het startschot gegeven voor de allereerste Pinkstertrail. Dit is een acht kilometer lang traject dat de deelnemers door een aantal gebouwen in de havenplaats zal leiden. 

De voortekenen zijn veelbelovend. De organisatie had heel voorzichtig gehoopt op 250 deelnemers en stiekem gedroomd van 500 deelnemers aan de eerste editie van de Pinkstertrail.  In de voorinschrijving zijn er inmiddels 350 deelnemers genoteerd en 29 bedrijventeams, ook goed voor 150 deelnemers , zodat men nu al op 500 lopers zit.

‘We hebben dan ook moeten besluiten om een deelnemersstop in te stellen. Er zullen nog maximaal honderd inschrijvingen op de dag zelf gedaan worden en dan is er een onherroepelijke stop. We willen wel dat het verantwoord blijft en voor iedereen te overzien’, vertelt men.

Het wordt volgens de betrokkenen niet alleen een nieuw, maar ook gezellig evenement , uniek voor de regio. Het parcours heeft een lengte van ruim acht kilometer en gaat door diverse gebouwen in Delfzijl. Er wordt gestart bij het monument op de Kustweg. Het kanonschot voor de opening van de Pinksterfeesten is tevens het startschot van de Pinkstertrail. Wethouder Jan Menninga zal de lopers nog enkele motiverende woorden meegeven, waarna het kanonschot zal klinken.

Via Muzeeaqarium gaat men de dijk op en af , dan naar Groningen Seaports , over de Keerweerbrug, door het centrum naar het gemeentehuis en langs het politiebureau naar het Van Julsinghatehuis. Daar staat de eerste waterpost opgesteld. Men gaat vervolgens  verder door het Wilhelminapark, langs de Hogelandsterweg  naar de brandweerkazerne en dan op naar Farmsum, waar in het Borgshof een ijsje wordt aangeboden en de tweede waterpost is ingericht.

Via de molen in Farmsum gaat het door naar de kerk in het dorp en gaat men onder de Oosterveldweg door om weer ‘boven’ te komen bij het Eemsmondgebouw. Daar gaat men er aan de achterkant weer uit en loopt richting de jachthaven en het Evenementengebouw. Bij de grote Waterpoort gaat het naar boven , de kleine Waterpoort weer naar beneden om via de Oudeschans naar Tonight te trekken. Men gaat dwars door de discotheek en komt er op het Molenbergplein weer uit. Aansluitend volgt een rondje om de kermis en dan ligt de finishlijn in het voormalige Hervormde kerkje aan de Kerkstraat.

No Replies to "Eerste editie Pinkstertrail door Delfzijlster gebouwen"