Reserves SV Bedum kloppen op deur hoofdklasse

De reserves van SV Bedum hebben de finale van de nacompetitie bereikt voor promotie naar de reserve-hoofdklasse. Op eigen veld werd het bezoekende NEC Delfzijl 2 met 3-2 geklopt.

Na een succesvol seizoen waarin de tweede selecties van zowel SV Bedum als NEC Delfzijl de nacompetitie hadden weten te bereiken, moest er nu nog een stap gezet worden op weg naar de finale. De inzet is een plek in de reserve-hoofdklasse, het hoogste speelniveau voor reserveteams. Deze nacompetitie bestaat uit drie speelrondes waarin winnen een plek in de volgende ronde oplevert en verliezen directe uitschakeling betekent. De beide kemphanen hadden hun eerste wedstrijd weten te winnen en nu stonden ze dus tegenover elkaar, op weg naar de laatste hindernis.

Na vijfenveertig minuten stond de brilstand op het scorebord. SV Bedum had de betere kansen, maar slaagde er niet in om te scoren. Na rust liep de thuisclub in korte tijd uit naar een 3-0 voorsprong. Mark Kruizinga scoorde twee keer en ook Luc Kuiper wist het net te raken. De finale was in zicht, tot NEC Delfzijl in korte tijd twee keer scoorde. Een keer uit een penalty en een keer uit een corner. De treffers kwamen van Niels Boersma en Adnaan Mousse Kadir. Hierna brak een spannende slotfase aan, maar de inhaalrace van de Delfzijlsters was te laat ingezet. SV Bedum trok aan het langste eind en op basis van het spelbeeld van deze wedstrijd was dat ook wel terecht.

Zaterdag speelt men de finale tegen DZOH zaterdag 2. DZOH won in de andere halve finale met 4-1 van de Weide 2. De aanvangstijd en de locatie voor de finale tussen SV Bedum 2 en DZOH 2 wordt op korte termijn door beide clubs in samenspraak vastgesteld. De winnaar van deze wedstrijd promoveert naar de reserve hoofdklasse.

No Replies to "Reserves SV Bedum kloppen op deur hoofdklasse"