Dominante Sarél de Jong prolongeert wereldtitel

Sarél de Jong uit Meedhuizen heeft het hem opnieuw geflikt. De kickbokster verdedigde zaterdagavond in Martini Plaza in Groningen met succes haar Enfusion-wereldtitel in de klasse tot 64 kilogram.

Trainer/coach Eric Pinas van tegenstandster Sanne de Ruiter was er in de aanloop naar het titelgevecht van overtuigd dat de belt mee naar Spijkenisse zou gaan. Daar dacht De Jong echter anders over. In vijf ronden bleef ze De Ruiter duidelijk de baas.

Geïnspireerd door de enorme support die ze kreeg in Martini Plaza, dook De Jong er meteen vol in en maakte duidelijk dat zij de beste van de twee in de ring was. Ze had de wedstrijd vijf ronden lang onder controle en gaf deze geen moment uit handen. Uiteindelijk wist ze op punten te winnen.

Vorig jaar wist ze de titel ten koste van Chellina Chirino te pakken en in november van 2018 veroverde ze ook de titel in de gewichtsklasse tot 61 kilogram. Toen versloeg ze de Duitse Samira Kovacevic. Het volgende gevecht dat Sarél de Jong aangaat vindt op 7 september plaats in Hamburg.

No Replies to "Dominante Sarél de Jong prolongeert wereldtitel"