SC Loppersum en SC Scheemda klaar. Finales voor GEO, Corenos en Ezinge

Het is SC Loppersum opnieuw niet gelukt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. In Assen werd voor de derde keer dit seizoen van LTC verloren. De Lopsters kregen met 3-0 op hun broek en zijn nu klaar met het seizoen, dat opnieuw een onbevredigende afloop heeft gekregen. Het Ten Boerster Omlandia is na zaterdag gedegradeerd, lukte het SC Scheemda niet om hogerop te komen en zullen GEO en Corenos elkaar komend weekeinde betwisten om een plek in de vierde klasse. Die poging gaat ook Ezinge ondernemen in een duel met GSVV.

SC Loppersum en de nacompetitie vormen geen gelukkige combinatie. In de afgelopen tien jaar werden zes periodetitels en twee kampioenschappen gevierd. Het begon in het seizoen 2009/2010 toen de Lopsters zich via de nacompetitie de tweede klasse in speelden. Een seizoen later werd opnieuw een periode behaald, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Na vier jaar 2e klasse tuimelde SC Loppersum er uit en moest er vanuit de derde klasse geprobeerd worden het verloren terrein terug te winnen.

Dat leek vrij snel te gaan, want in het voetbaljaar 2015/2016 eindigde men als derde en kon er opnieuw een periode op het conto bijgeschreven worden. De stap omhoog werd echter niet gemaakt. Een jaar later was het van het zelfde laken een pak. De eerste periode werd in de zak gestoken, maar promotie bleef uit. Afgelopen seizoen was de derde periode een prooi voor SC Loppersum. Ook nu bleef de tweede klasse echter buiten bereik. En nu is het dus voor de vierde keer op rij dat het team van trainer Henk Buikema met lege handen achterblijft.

SC Loppersum had in de eerste nacompetitiewedstrijd simpel met FC Klazienaveen, herkanser uit de tweede klasse, weten af te rekenen. Het zelfvertrouwen zou dus weer enigszins hersteld moeten zijn na het dramatische 6-0 verlies in en tegen Zuidhorn. Een wedstrijd die uiteindelijk een verrassend slot van de competitie betekende in 3C.

Met een erg gerust gevoel kon er echter niet naar Assen worden afgereisd, want in de competitie was LTC al twee keer te sterk gebleken (1-4 en 1-0). En dat bleek, want de Drenten waren ook nu (3-0) een maatje te groot. Roderik Timmer, Per Kirchhoff en Stefan Kuntz waren de doelpuntenmakers.

Het verlies van SC Loppersum smolt samen met het lot van Omlandia. De Ten Boersters werden op eigen veld met 0-4 door Be Quick geklopt en zijn volgend seizoen dus ook derdeklasser. Het feit dat dit gegeven wellicht weer twee mooie derby’s kan opleveren, zal beide clubs op dit moment een zorg zijn. LTC neemt het in de finale van de nacompetitie op tegen Be Quick en heeft nog een appeltje te schillen met de bewoners van de Esserberg.

Een paar treden lager beleefde SC Scheemda een mindere zaterdag door met 1-2 van NWVV te verliezen en dus zal men nog een jaar in de vijfde klasse bivakkeren. Twee andere vijfdeklassers deden het beter. Ezinge (1-4 winst bij De Lauwers) en het Garmerwolder GEO (0-3 bij De Fivel) waren al prima aan de nacompetitie begonnen. In de tweede ronde stonden de Ezingers tegenover ASC ’75 uit Augustinusga en wisten met 3-1 te winnen dankzij treffers van Wiebe Leistra, Dennis Abbas en Nick Rosema. In de finale van komend weekeinde neemt men het op tegen GSVV, dat Veendam 1894 met 3-0 het nakijken gaf. De beslissende wedstrijd wordt gespeeld op het veld van Fc Grootegast.

GEO wist dankzij treffers van Erik Kappetijn en Alex Sarfo in Groningen VVK met 1-2 te kloppen en staat nu in de finale van de nacompetitie tegenover vierdeklasser Corenos. De Roodeschoolsters voetbalden zich met 4-1 langs VCG uit Geesbrug. De doelpunten voor de thuisclub werden gemaakt door Marcel Dijkstra, Lars Baar en Joran Knot (2). Laatstgenoemde scoorde een keer vanaf elf meter, maar zijn andere treffer mocht er ook zijn. Knot is stijf rechts, kwam ook over die kant door om de bal vervolgens op twintig meter van de goal met zijn linkerbeen in de kruising te jagen.

De finale tussen Corenos en GEO wordt zaterdag op het sportpark van vv Poolster in Spijk gespeeld. De aftrap is om 14.30 uur en de inzet duidelijk. Wint GEO, dan promoveert het naar de vierde klasse en degradeert Corenos naar de vijfde klasse. Andersom blijft Corenos behouden voor de vierde klasse en zal GEO het nog een jaar in de vijfde klasse moeten proberen (foto: archief EemsmondSport).

2 Replies to "SC Loppersum en SC Scheemda klaar. Finales voor GEO, Corenos en Ezinge"

  • comment-avatar
    De liefhebber juni 10, 2019 (16:53)

    En zaterdag zeker in Spijk om beelden te maken?

  • comment-avatar
    Peter juni 10, 2019 (17:26)

    Loppersum en nacompetitie. Tja, volgend seizoen nou maar eens gewoon kampioen worden? Zou mooi zijn….