Jasmin van Zantwijk Nederlands kampioen boksen

In Rijswijk zijn het afgelopen pinksterweekeinde de Nederlandse lampioenschappen boksen voor de jeugd gehouden. Boksvereniging Delfzijl was met twee pugilisten aanwezig, waarvan Jasmin van Zantwijk de Nederlandse titel wist te bemachtigen.

Trainer Dick Zwiers had er in de aanloop naar de titelstrijd alles aan gedaan om zijn twee deelnemers goed voor te bereiden voor deze belangrijke gevechten. Jasmijn van Zantwijk moest in de achtste partij in de ring verschijnen tegen Fransisca Bruijgom uit Den Bosch. Dit betrof een juniorpartij in de categorie 57 kg over drie keer twee minuten.

Vanaf de gong begon Van Zantwijk ietwat voorzichtig met aftasten. Met haar dekking goed gebruikt scoorde ze In de eerste ronde weinig punten zodat haar tegenstander een voorsprong in punten had. Dick Zwiers maakte haar tijdens de eerste pauze nog eens goed duidelijk wat ze moest doen om meer tot scoren te komen. De uitleg had effect, want Van Zantwijk begon fel van zich af te slaan. Ze scoorde er flink op los met linke en rechtse directes. Haar tegenstander moest noodgedwongen achteruit boksen, zodat Van Zantwijk het midden van de ring kon domineren.

In de derde ronde werd het een waar spektakel. Op het laatst werd het een slooppartij. Van Zantwijk bleef goed overeind en scoorde ook in deze laatste ronde de meeste punten. Ze werd dan ook door de jury uitgeroepen tot winnaar en Nederlands kampioen. De vreugde in het Delfzijlster kamp was groot.

In de dertiende partij verscheen voor Delfzijl Raul de Vries in de ring. Hij moest het opnemen tegen Gijs Lont uit het Zuid-Hollandsche Poortugaal. Dit was een partij +80 kilogram. In de eerste ronde bokste De Vries uitstekend en was duidelijk de betere technische bokser.
Ook hij bokste veelvoudig vanuit het midden van de ring, wat toch beter is om te domineren.

Na de gong voor de tweede ronde was het een ander beeld. De Vries liet zich wat terug dringen en moest meer richting de touwen omdat zijn tegenstander meer druk begon te zetten. Hij werd een beetje overbluft en kreeg acht tellen van de scheids. Zijn tegenstander begon hierna steeds meer aan te dringen en punten te scoren. Hierdoor won de pugilist uit Poortugaal de wedstrijd.

Al met al was het toch weer een leerzame dag voor de boksers van Delfzijl en niet te vergeten, men had wederom een Nederlands Kampioen in de gelederen.

No Replies to "Jasmin van Zantwijk Nederlands kampioen boksen"