Matthijssen/Mollema revancheren zich in Stadskanaal

Zijspancoureur William Matthijssen uit Alteveer en zijn bakkeniste Sandra Mollema uit Delfzijl hebben tijdens de Pinksterraces in Stadsknaal even wat rechtgezet. Zaterdag moesten de regerend Europees kampioenen hun concurrenten Wilfred Detz en Wendy Arling tijdens de Dutch Open in Loppersum nog voor laten gaan. Nu waren ze echter ongenaakbaar.

Het zat het Matthijssen/Mollema kennelijk niet lekker dat ze in Loppersum met evenveel punten als Detz/Arling de finale ren ingegaan, maar vervolgens de dagzege door hun vingers zagen glippen omdat Detz/Arling iets sneller uit de eerste bocht waren gekomen en de deur vervolgens goed dicht wisten te houden.

Ook in Stadskanaal gingen de kemphanen na drie heats met de volle buit aan de leiding en dus kwam het er in de finale andermaal op aan wie er het slimst zou zijn. Dat bleken dus Matthijssen en Mollema te zijn. Ze lieten tijdens de finale zien wie momenteel de beste van Europa is en snelden naar de eindoverwinning.

Overigens werd het programma halverwege opgehouden omdat de baan opnieuw in orde gebracht moest worden. De coureurs vonden dat de toplaag te zacht was en dus kon de organisatie aan de slag. Na een uur wachten kon de wedstrijd, enigszins ingekort, hervat worden.

De uitslag van Stadskanaal luidt als volgt:

 1. William Matthijssen / Sandra Mollema (Nederland) 
 2. Wifred Detz / Wendy Arling      (Nederland) 
 3. Mike Frederiksen / Steven N Grandt  (Denemarken) 
 4. David Carvill / Dennis Smit     (Engeland) 
 5. Arnold Bruins / Mart Sterenborg   (Nederland) 
 6. Klaas Kregel / Emiel Bruins     (Nederland) 
 7. Olliver Möller/ Dana Frohbös     (Denemarken) 
 8. Jan Kempa / Sina Stickling      (Denemarken) 
 9. N. Standke / K. Kempa        (Duitsland) 
10. Mitch Godden / Paul Smith      (Engeland) 
11. Schoning/ Frohbos          (Duitsland) 
12. Anthony Sarrailh / Benjamin Gregoire (Frankrijk)

No Replies to "Matthijssen/Mollema revancheren zich in Stadskanaal"