Sorab Roustaiy Nederlands kampioen boksen

In Rijswijk zijn afgelopen weekeinde de Nederlandse kampioenschappen boksen voor de jeugd gehouden Voor boksvereniging Appingedam kwamen Dylano Hendriks en Sorab Roustaiy in actie.

Hendriks nam het in zijn finalepartij op tegen Milan Raes van de voltreffer. Aan inzet lag het niet bij Hendriks. Hij koos drie ronden lang vol de aanval en gaf de overwinning niet zomaar aan zijn tegenstander. Raes bokste echter net even slimmer en wist daardoor een puntenvoorsprong op te bouwen. Het kampioenschap ging dan ook verdiend naar hem.

Sorab Roustaiy moest zaterdag al boksen in de halve finale tegen Geale Meindertsma. Roustaiy moest hier nog iets recht zetten want eerder dit jaar verloor hij van de Fries. Roustaiy liet deze keer duidelijk zien wie de betere was en won de partij overtuigend.

In de finale moest Souraiy zondag aantreden tegen Damian Rijnen uit Tilburg. Het was geen kleine opgave want Rijnen bleek ook een bokser die uit het juiste hout gesneden is. De inzet van beide boksers was uitzonderlijk. Souraiy liet zien technisch de betere bokser te zijn, doch moest voluit gaan om de winst naar zich toe te trekken.

In de laatste ronde zette hij nog een keer flink aan en wist zijn voorsprong uit te bouwen. De jury waardeerde deze partij met een 3-0 uitslag in zijn voordeel en riep hem uit tot Nederlands kampioen in zijn klasse.

No Replies to "Sorab Roustaiy Nederlands kampioen boksen"