Artemissers zoeken het ‘buitenshuis’

Grietje Dijkmans en Anna de Munck, beiden uit Winsum, wilden eens een keer buiten de vertrouwde omgeving lopen en kozen zaterdagavond voor de Rundeloop in het zuid-Drentse Zwartemeer. In dit dorp werd onder prima loopomstandigheden voor de 13e keer en voor totaal 120 deelnemers een wedstrijd over 5 en 10 kilometer georganiseerd. Daarnaast waren 120 jeugdigen actief op de kortere afstanden. Het parcours met start en finish in de kern van het dorp volgde de mooie natuur bij het waterbekken van en langs de rivier de Runde.

Anna de Munck startte op de 10 kilometer. Naast een keurige achtste plaats bij de dames in 55.45 minuten verbeterde ze met deze tijd haar persoonlijk record op deze afstand met exact 1 minuut.  Grietje Dijkmans koos voor de 5 kilometer en finishte als dertiende bij de vrouwen in 29.16 minuten. `Een leuke wedstrijd in een mooie omgeving met een prima gastvrije organisatie. Voor herhaling vatbaar`, aldus beide dames.

Een stralende zon, een heerlijke temperatuur, tien duizend goedgemutste lopers, zestig duizend vrolijke toeschouwers en opzwepende muziek vormden zaterdagavond de ingrediënten van weer een zeer geslaagde editie van de Zwolse halve marathon. Met 5500 deelnemers op de 4 mijl en 4500 deelnemers op de halve marathon was dit evenement binnen de kortste keren stijf uitverkocht.

Artemis telde op de halve marathon drie deelnemers. Johan Vonck uit Garnwerd was hiervan de snelste. Zijn tijd van 1.38.16 uur was goed voor een keurige dertiende plaats bij de mannen 50 plus. Hilda Broekhuizen uit Winsum noteerde een nette 1.47.05 uur en werd hiermee 80e bij de vrouwen recreanten in een veld van 892 deelneemsters. Han Korhorn uit Kloosterburen kwam binnen na 1.52.31 uur, waarmee hij zich als 1217e bij de mannen recreanten klasseerde in een veld van 2573 deelnemers. Hij was hiermee 6 seconden sneller dan vorig jaar.

De halve marathon werd voor de vierde keer gewonnen door William Wanjiku uit Kenia in een parcoursrecord van 1.00.24 uur. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Duitse Melat Kejeta in 1.09.29 uur

Gonny Houtman uit Winsum heeft zaterdagmiddag met grote overmacht de 8 mijl (12.874 kilometer) bij de vrouwen 60 plus van de Steeds Beter Run in Eelde gewonnen.

De Steeds Beter Run was de zesde loop in een serie van negen wedstrijden van het Rabocup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit 2019. De keuze-afstanden waren 4 mijl, 8 mijl en de halve marathon. De run kende met totaal 121 deelnemers een magere bezetting. De start- en finishlocatie was gesitueerd op het terrein van Verslavingszorg Noord Nederland bij de nieuwe kliniek Vossenloo aan de Oosterbroek. Het parcours door de bossen van Eelde ging deels over fiets-, doorweekte gravel- en zandpaden.

Gonny Houtman was op de 8 mijl bij de vrouwen 60 plus oppermachtig. Met een tijd van 1.04.10 uur, waarbij de tweede ronde sneller werd gelopen dan de eerste ronde (negatieve split) finishte ze onbedreigd als eerste. Haar naaste belager volgde op 11.49 minuten. Met vijf overwinningen bij de vrouwen 60 plus gaat ze ongeslagen aan de leiding in het voorlopige tussenklassement van het circuit. Voor het winnen van het eindklassement zijn zes zeges nodig. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. De eerstvolgende is de Zuidlaardermarktloop op zaterdag 12 oktober.

No Replies to "Artemissers zoeken het 'buitenshuis'"