FC Groningen op eeuwfeest Damster voetbal

Tijdens het Damster Horeca-weekend dat vrijdagavond van start gaat, komt FC Groningen naar Appingedam om tegen het eerste elftal van DVC Appingedam te spelen. De aftrap van het duel is zaterdag om twee uur op het Wellemansportpark in Appingedam. Een wedstrijd die voor de FC in het teken staat van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, maar voor DVC Appingedam in het teken staat van honderd jaar voetbal in Appingedam.

De huidige vereniging is in 2017 ontstaan uit de twee moederverenigingen vv Appingedam en vv De Pelikanen. VV Appingedam, opgericht op 8 mei 1919, kent daarmee een lange historie op het Burgemeester Wellemansportpark. Het zondagelftal draaide maar liefst achttien seizoenen mee in de hoofdklasse, dat toen nog het hoogste amateurniveau was.

Twee keer (1995 en 1996) werd het eerste elftal kampioen en in de strijd om de algehele titel van de zondagamateurs eindigden ze respectievelijk als tweede en derde. In de overige klassen waarin het eerste elftal uitkwam werd nog negen keer het seizoen als nummer een afgesloten. Het zaterdagteam van vv Appingedam (29 seizoenen) leverde vier keer een kampioenschap af.

VV De Pelikanen werd opgericht op 15 september 1951 voor de voetballers in Appingedam die graag op de zaterdag wilden voetballen. In deze jaren wist het eerste elftal 3 maal kampioen te worden, waarvan de laatste keer in 2006 in de derde klasse. Het stanaardelftal van de club speelde speelde ooit vijf seizoenen in de tweede klasse en sinds het seizoen 2013/2014 in de derde klasse.

Nadat een jaar later de A-, B- en C-junioren van VV Appingedam en De Pelikanen onder de vlag van SJO DVC (Damster Voetbal Combinatie) in competitieverband uitkwamen, speelden vanaf 2015/16 alle jeugdteams van beide clubs in deze samenwerkende jeugdopleiding. Beide clubs fuseerden op 1 juli 2017 tot DVC Appingedam.

De kaartverkoop is inmiddels gestart voor het duel tegen de Trots van het Noorden Je kunt je kaarten in de voorverkoop kopen (tegen een gereduceerd tarief) bij de vestigingen van Albert Heijn in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en bij Sport 2000 Mossel in Appingedam. Het bestuur komt de leden van DVC tegemoet. Zij hebben gratis toegang tot de wedstrijd op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Zie hiervoor de communicatie op de website.  Op bovenstaande foto een fragment uit de wedstrijd die de FC vorig jaar tegen het RWE-team speelde.

No Replies to "FC Groningen op eeuwfeest Damster voetbal"