Wie verbetert parcoursrecord Lopster Torenloop?

In hartje Loppersum gaat zaterdag 6 juli de 14e editie van de Lopster Torenloop van start. Het dorp zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit circuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum, reeds zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Minimarathon in Ten Boer, de Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Ekensteinloop in Appingedam.

Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen.De route gaat grotendeels door het centrum van Loppersum en zal dezelfde route zijn als de editie van afgelopen jaar.

Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de ‘bult’ van de Hogestraat weer naar start en finish op het Marktplein.

De recreatieve lopers lopen één rondje van vijf kilometer en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van vijf kilometer. Al deze lopers zullen trachten de vorig jaar gelopen tijd van vierendertig minuten en eenenvijftig seconden van Maurice Smit uit Delfzijl te verbeteren.

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zogenaamde NulpuntNul-estafette weer plaatsvinden. Teams met elk vier deelnemers strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar werd gewonnen door de Wereldwinkel. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming-up is voor de vijf of tien kilometer.

Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot, welke wordt gegeven door de winnaar van de waarderingsprijs van de gemeente Loppersum Jeugdsoos Flits, om 19.00 uur.

Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur. De kosten bedragen een euro per deelnemer inclusief herinnering.
De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van vijf en tien vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en deze kosten bedragen zes euro per deelnemer.

No Replies to "Wie verbetert parcoursrecord Lopster Torenloop?"