Keniaan Koech wint snikhete Damster Stadsloop

In de binnenstad van Appingedam, die de vergelijking met een broeikas gemakkelijk kon doorstaan, heeft de Keniaan Shadrack Koech de 23e editie Damster Stadsloop op zijn naam weten te schrijven. Zijn landgenoot Betwel Yagon moest in het slot van de tien kilometer zijn meerdere erkennen in de rappere Koech. Geoffrey Koech kwam als derde over de eindstreep.

Een parcoursrecord kon de organisatie wel op zijn buik schrijven, daarvoor waren de omstandigheden niet goed. De tropische hitte liet niemand onberoerd. Het meest kenmerkende voorbeeld daarvan kregen de toeschouwers bij de wedstrijd van de vrouwen wel te zien. Daar leek de winst naar de Oegandese Nancy Cheptegei te gaan, maar zij kreeg met een inzinking te maken. Ruth van der Meijden profiteerde en dus stond er weer eens een Nederlandse op de hoogste trede van het ereschavot.

Delfzijlster Maurice Smit werd op de 5 kilometer als beste gehuldigd. Hij liet Timo Feenstra uit Nijmengen en Middelstummer Finn van Pijkeren achter zich. De recreanten hadden het wat ‘gemakkelijker’ met de hitte. Zij kregen langs het parcours meer dan eens verkoelend water over zich heen en er waren ook extra waterpunten opgesteld (foto: Eemskrant).

No Replies to "Keniaan Koech wint snikhete Damster Stadsloop"