Danara Stoppels Nederlands kampioen speerwerpen

In Alphen aan de Rijn is afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap atletiek voor junioren gehouden. Er werd door bijna duizend atleten gestreden in de categorieën onder 18 en onder 20 jaar. De 16-jarige Danara Stoppels uit Holwierde vertegenwoordigde haar vereniging Groningen Atletiek op de onderdelen kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Op dat laatste onderdeel wist ze de nationale titel te bemachtigen.

Het weekend begon op de snikhete zaterdag moeizaam voor Stoppels. Het kogelstoten ging niet echt lekker maar in de zesde poging stootte ze de kogel van drie kilogram toch nog naar 13.99 meter, genoeg voor de derde plaats. Later in de middag ging de wedstrijd door met discuswerpen. Dit ging al bij het inwerpen naar tevredenheid en resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 42,95 meter. De eerste plaats op dit onderdeel was bij voorbaat al weggegeven aan wereldtopper Alida van Daalen, maar Stoppels wist binnen 5 meter van haar te blijven en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.

De volgende dag mocht Stoppels uitkomen op haar favoriete onderdeel, het speerwerpen. Het beloofde een spannende strijd te worden want er waren vijf meiden in staat om de speer ruim over de 40 meter te gooien. Stoppels gooide de speer in haar eerste poging meteen naar 47,12 meter. Haar grootste concurrente gooide 60 centimeter minder ver. In de resterende vijf pogingen was het flink billen knijpen, maar niemand kwam over de eerste afstand van Stoppels heen en daarmee mag zij zich een jaar lang Nederlands kampioen onder de 18 jaar noemen. Met een gouden, zilveren en bronzen medaille kan Stoppels van een zeer succesvol weekend spreken.

1 Reply to "Danara Stoppels Nederlands kampioen speerwerpen"

  • comment-avatar
    Henk juli 3, 2019 (14:13)

    Nou, hier is alvast een kandidaat voor de volgende Eemsmondsportverkiezing