Gonny Houtman en Johan Vonck clubkampioen Artemis

Met de Stadsloop van Appingedam is het verenigingsjaar 2018-2019 van de loopgroep Artemis uit Winsum afgesloten. Dit betekent dat op basis van de vijf persoonlijk beste uitslagen volgens een formule waarin zijn verwerkt het geslacht, de leeftijd, de gelopen afstand en de genoteerde tijd de clubkampioenen en de runner up bekend zijn geworden. In het afgelopen seizoen hebben, net als het voorgaande seizoen, 35 leden aan de minimaal vijf voorgeschreven wedstrijden deelgenomen.

Bij het clubkampioenschap voor de vrouwen is Gonny Houtman uit Winsum er in geslaagd deze titel te heroveren op Simone Binnema uit Eenrum. Zij behaalde bij haar 20e clubkampioenschap een score van 4905 punten. Simone Binnema eindigde als tweede met 4693 punten. Hilda Broekhuizen uit Winsum werd voor de zevende keer op rij derde met 4428 punten. De dorpsgenoten Aleida Groothoff en Miranda Vink klasseerden zich als vierde en de vijfde met respectievelijk 4286 en 4000 punten.

Bij de mannen is clubkampioen Koos Durenkamp uit Winsum afgelost door Johan Vonck uit Garnwerd met 4114 punten. De tweede plaats met 3753 punten ging naar Garco van den Berg uit Uithuizen. Wim Ammeraal uit Leens werd, net als afgelopen seizoen, derde met 3708 punten. Jaap Smith uit Baflo en Jan Vos uit Uithuizen sloten hun seizoen af als respectievelijk vierde en vijfde met 3662 en 3623 punten.

Runner Up 2018-2019 is Arjan Hegge uit Winsum geworden. Hij volgde stad-Groninger Bert Hulsing op. Hegge verbeterde zich ten opzichte van vorig seizoen met 26,23 procent. Erwin Vos uit Uithuizen plaatste zich als tweede met 9,99 procent. Hij werd op de voet gevolgd door Roelof Eltingh uit Warffum met 9,80 procent. Bert Hulsing en Jaap Smith completeerden de eerste vijf met respectievelijk 9,25 en 9,12 procent.

De winnaars zullen dit najaar tijdens de algemene ledenvergadering worden gehuldigd. Dan zal ook de winnaar van de Klaas Damstra Bokaal (vrijwilligersprijs) bekend worden gemaakt.

No Replies to "Gonny Houtman en Johan Vonck clubkampioen Artemis"