Spannende weken voor leden Fivelcrossers

In de eerste week van de zomervakantie reist een delegatie van FCC Fivelcrossers uit Appingedam af naar het circuit in het Belgische Zolder. Maar liefst vijf Fivelcrossers komen daar in actie tijdens de wereldkampioenschappen.

‘Waar de kleine club uit Appingedam groot in kan zijn. Dat is zeker waar, want we zijn er trots op dat we met twee dames en drie heren op de wereldkampioenschappen BMX present zijn’, aldus de clubleiding. Er zal door de dames Charlotte Doddema uit Noordbroek en Aniek Bouwman uit Hellum en de heren Sem van Dijken uit Appingedam en Luca en Dino de Rooy uit Zeerijp, die doorgaans trainen bij FCC de Fivelcrossers in Appingedam, om de felbegeerde podiumplaatsen gestreden worden die in Zolder te verdienen zijn.

Er is echter nog meer, want de dames Doddema en Bouwman, de heren Sem van Dijken en de mannen (Luca, Milan en Dino) De Rooy staan alle zes volgend weekend aan de start in Erp. Hier worden de Nederlandse kampioenschappen van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie verreden. Voordat je hier aan mee mag doen, moet je je kwalificeren en dat hebben deze toppers dus gedaan. Zondag staan ze dan ook aan het starthek tussen alle andere stoere BMX-ers.

Niet vergeten mg worden dat Charlotte Doddema ook gaat meedingen om de prijzen tijdens de Europese kampioenschappen in Letland. Alles is geregeld, Vervoer, onderdak en de inschrijving zijn voltooid. Doddema zal met haar familie in het tweede weekend van juli de strijd aangaan met vele andere meiden in haar leeftijdsklasse girls 8 years. De thuisblijvers zullen haar verrichtingen op de voet volgen.

‘Als club zijn wij enorm trots op de prestaties van de leden en we hopen dat ze het ver gaan schoppen bij die belangrijke wedstrijden waar ze stuk voor stuk het hele jaar hard voor trainen en strijden op de verschillende bmx-banen in Nederland, België en Duitsland’, laat Helga de Rooy namens de vereniging weten. Op bovenstaande foto Sem van Dijken, Luca de Rooy, Charlotte Doddema en Aniek Bouwman.

No Replies to "Spannende weken voor leden Fivelcrossers"